Znáte ji ze školy. Teď ale tabule frčí jako dekorace do bytu

 Interier 
10. června 2018 09:56 / Iva Dvořáková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Tmavá tabule ozvláštní interiér a dokáže ho zútulnit milými vzkazy Shutterstock
Tabule je skvělým doplňkem do každého moderního bytu. Nemusíte se tahat s těžkými deskami, stačí si pořídit tabulový nátěr na stěnu. Tabule má spoustu výhod, je to neotřelý doplněk a můžete si tam nechávat s protějškem nebo dětmi milé vzkazy.

Zapomeňte na klasickou školní tabuli, protože v interiéru se nestává hlavním prvkem místnosti, naopak, doplňuje stávající zařízení a nábytek.

Je to však velmi originální doplněk, díky kterému bude vaše rodina více organizovaná, potěšíte se navzájem milými vzkazy, anebo se může stát i novou nenásilnou učební pomůckou.

Pokud nechcete pořizovat tabulové desky, je možné koupit si barvu – nátěr na tabule. Prodává se v černé a zelené barvě a čeká se až 5 dní, aby nátěr opravdu zaschl. Pak už je na vás, co si přeměníte v tabuli. 

Desky mají hodně výhod. Vyrábí se v několika barvách, takže si můžete vybrat tu, která se vám domů bude hodit. Můžete je připevnit na dveře skříněk, na dveře do pokojů, nebo je pověsit místo obrazů.

Smazat úkol

Jsou skvělou organizační pomůckou, protože máte stále na očích důležité povinnosti. Pocit, kdy umazáváte splněný úkol ze seznamu, je k nezaplacení. Navíc může být umístěna, kde chcete - v kuchyni, dětském pokoji, chodbě, ale i obýváku. Tady vám poradíme s osvětlením obývacího pokoje.

Tabulové desky jsou také úžasnou pomůckou pro studenty. Pokud se učíte cizí jazyk a slovíčka vám v hlavě prostě nezůstávají, napíšete si je na tabuli v místnosti, kde jste nejčastěji. Tím, že je stále uvidíte, si je bez námahy snadno zapamatujete.

Dobře umýt

Nevýhodou však je to, že tabuli je nutné dokonale umýt předtím, než na ně znovu budete psát. Jedině tak vynikne písmo napsané křídou. Pokud by byl podklad zašedlý vinou špatně setřeného předchozího nápisu, pak budete mít v místnosti pocit nepořádku a efekt bílé na černé se ztratí.

Nesmíme zapomenout na prach z křídy, který padá na podlahu, kdykoliv něco píšete. Dá se jednoduše setřít třeba i vlhkým ubrouskem. Pokud na tabuli nebudete psát denně několik hodin, tak vás nánosy křídového prachu nemusí znepokojovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve