Proměňte svůj balkon v neodolatelné útočiště, kde můžete relaxovat

 Exterier 
10. července 2021 09:24 / redakce
  0
📷
8 fotografií v galerii
Prostor na malém balkoně můžete využít na maximum  Depositphotos
Bydlet v bytě s balkonem je přání všech lidí, kteří žijí ve městech. V létě ho využijete každý den. Můžete tam jíst, povídat si s přáteli nebo pouze odpočívat či dřímat. Vylepšete si balkon několika dekoracemi, které vytvoří útulnou atmosféru a skryjí vás před zraky sousedů. Udělejte si z něj oázu klidu.

Pokud si chcete zútulnit balkon, probuďte svoji fantazii a zaměřte se zejména na praktické a zdobné detaily. Nezáleží na tom, jak je váš balkon velký. I malý prostor můžete maximálně využít a udělat si v něm pohodlí. Stačí mít několik dobrých nápadů. Inspirací pro vás mohou být následující tipy.

Vrstvení koberců

Rádi byste si z balkonu udělali druhý obývací pokoj? V tom případě by se mu měl alespoň trochu podobat. Pořiďte si několik menších koberců, kterými pokryjete podlahu. Můžete je různě překrývat a vrstvit, což se hodí, pokud na balkon chodíte bez bačkor. Nebudou vás studit nohy. Vyberte si koberce s různými vzory, protože jednobarevné by byly na balkoně nudné a nevytvořily by dostatečně útulný prostor. Také můžete zvolit travní koberec, který není téměř rozeznatelný od opravdové trávy.

Balkonová zástěna

Balkon nebude útulný, dokud k vám dohlédnou sousedi. Vytvořte si soukromí pomocí balkonových zástěn, které většinou stačí jednoduše připevnit k zábradlí. Hojně využívané bývají bambusové zástěny, jsou neprůhledné a spolu s květinami vám přinesou do městského bytu trochu přírody. Navíc hezky schovají i ošklivé zábradlí.

Posezení na polštářích a matracích

Není váš balkon dostatečně velký, aby se na něj vešel venkovní nábytek nebo máte hluboko do kapsy? Nevěšte hlavu, existují i jiné varianty. Můžete si pořídit velké meditační polštáře, na kterých se budete cítit pohodlně, nebo barevné matrace.

Když hezky sladíte barvy s polštáři a koberci, vznikne vám příjemné prostředí určené k odpočinku. V případě, že nechcete sedět na zemi, můžete si vyrobit nábytek z palet v rozměrech, které potřebujete. Zjistěte, jak to provést

Minibar 

Vejdou se vám na balkon pouze židle, ale nikoliv stůl? Pořiďte si snídaňový bar z několika překližek, který pohodlně položíte nebo pověsíte na zábradlí. Nyní budete konečně moci snídat, obědvat nebo večeřet na čerstvém vzduchu.  

Květiny a osvětlení

Na balkoně nesmí chybět květiny, které vytvoří pohodovou atmosféru. Nedávejte je pouze na zem nebo zábradlí. Pokud máte volné místo na zdi, přidělejte zde police nebo držáky na truhlíky, kam umístíte převislé rostliny. Neměli byste zapomenout na decentní osvětlení. Na balkoně se budou skvěle vyjímat lampiony, svíčky či světelné řetězy.

Zdroj info: www.mydomaine.com, www.architecturaldigest.com, www.housebeautiful.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47