3 tipy, jak si zařídit novou domácnost krok za krokem

 Komerční sdělení 
07. dubna 2022 09:15 / redakce
  0
📷
7 fotografií v galerii
„Dům a člověk tvoří nerozlučnou dvojku.“ –  E. W. Heine Unsplash.com
Navzdory tomu, že dům a domov jsou dvě rozdílné věci, jdou ruka v ruce. Byt nebo dům jsou hmotná místa, ve kterých si dokážete vytvořit vlastní domov. Musíte se tam cítit příjemně. Je totiž jediné místo, kde oddychujete po náročných dnech v práci.

Ptáte se, jak si vytvořit domov v bytě, který je vám cizí? Možná jste si právě koupili nebo pronajmuli byt a chcete si ho zútulnit. Pokud ovšem nevít, jak na to, dáme vám několik tipů.

Udělejte si průzkum

Předtím, jako se pustíte do zařizování bytu, měli byste se zastavit v každé místnosti a prohlédnout si ji. Vezměte si tužku a papír, kam si poznačíte, co a kde chcete mít. Při zařizování je velice důležité znát svůj finanční limit. Musíte si tedy určit rozpočet, kterého se při nákupech budete držet.

„Dům je součásti naší nejvnitřnější bytosti, náš původ a náš osud.“ –  E. W. Heine

 

Vyhraďte si jeden den a udělejte si přehled ve všech dostupných obchodech s nábytkem. Pokud na to nemáte čas, stačí si otevřít specializované internetové stránky a porovnat si ceny zařízení, po kterém toužíte.

 

 

My vám ovšem tuto cestu zjednodušíme a prozradíme tajemství, díky kterému dokážete ušetřit množství peněz. Stačí si otevřít portál vasekupony.cz a získat slevový kód Sconto a Patro.cz slevový kód.

Do čeho investovat a na čem ušetřit?

Odpověď na tuto otázku už asi znáte i sami. Pro jistotu vám to zopakujeme. Investovat například do pohovky, židlí, podlahy, plastových okem a do vhodné matrace. Jsou to sice dražší položky, no nemusíte se obávat zdravotních problémů a častých oprav. Můžete je totiž používat delší časové období.

 

 

Ušetřit můžete na doplňcích a prostřednictvím našich kupónů. Ve zmiňovaných prodejnách najdete nejrůznější kuchyňské pomůcky, hodiny, obrazy, vázy, poličky, stěny a množství dalšího drobného nábytku.

Konečná fáze zařizování

Když už máte všechen nábytek doma, stačí ho už jenom rozmístit. Ve finální fázi vám ovšem nemusí vyjít všechno podle předběžného plánu ze začátku zařizování. Počítejte s tím, že rozmísťování nábytku je nejzdlouhavější. Nelíbí se vám postel v koutě, tak ji zkuste přesunout do středu pokoje. Stůl a židle byste možná rádi viděli v kuchyni, no můžete si vytvořit i jídelnou část, kam by se hodila ještě líp.

A jaké barvy při zařizování použít? Výběr je jenom na vás. Preferujete romantizmus s nádechem venkova? Zvolte jednoduchý styl v jemných krémových odstínech. Nebo oblibujete nestárnoucí retro styl? V tomto případě se při zařizování můžete vybláznit. V místnosti můžete kombinovat všechny možné barvy i doplňky od výmyslu světa. Dávejte si ovšem pozor na vzory. Neměly by být příliš odlišné, abyste to s nimi nepřehnali.

 

 

Pokud jste zastáncem moderního bydlení, zkuste kombinovat nadčasový nábytek s výraznými barvami.

Krémovou koženou pohovku dejte do středu obrovského pokoje a doplňte ji hnědými polštářky. Zdi vymalujte sivě, no v místnosti nechejte vyniknout například dřevěný konferenční stolek jiné barvy.

Samozřejmě, že kromě našich rad můžete využít i vlastní fantazii a vytvořit si domov podle sebe. Je to přeci váš prostor a máte se v něm cítit příjemně. Možná pak objevíte i úplně nový styl, který půjde příkladem vašim návštěvám.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47