Dočasné tapety jsou skvělý vynález. Snadno s nimi změníte interiér během chvíle

 Interier 
08. září 2021 18:10 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dočasnou tapetou můžete stále oživovat svůj domov Depositphotos
Ještě jste o dočasných tapetách neslyšeli? Tak si představte, že si vyberete nějaký vzor, nalepíte na zeď, získáte zajímavý design pro svůj pokoj a až vás omrzí, zase tapetu snadno odlepíte a vyměníte za jinou.

Ano, je to tak. Dočasná tapeta se ve své kvalitě materiálu nijak neliší od běžných tapet. Dokonce ji na stěně můžete nechat nalepenou dlouhodobě. Je ale pokrytá vinylem, což z ní dělá tapetu pro opakované použití. Takže můžete svůj interiér stále vylepšovat novými designy a zabere vám to jen chvilku času.

Jednoduchá aplikace, fůra designů

Lepení klasických tapet není úplně jednoduchou záležitostí. Mnohdy se do toho nepustíme už jen z toho důvodu, že máme pocit, že takovou tapetu musíme mít na stěně napořád, protože kdo by chtěl často podstupovat složitý proces lepení. U dočasné tapety je to jednoduché. Snadno ji nalepíte, snadno ji sundáte a design vašeho domova můžete díky tomu měnit prakticky pořád. Tapetu si navíc můžete uschovat a použít ji opakovaně, když se k jejímu designu budete chtít vrátit.

Když totiž dočasnou tapetu odlepujete, neporušíte ani stěnu samotnou, ani tapetu. Takže ji můžete později skutečně znovu použít, nebo ji můžete nalepit do jiné místnosti.

Jak už bylo řečeno, snadná je i aplikace dočasné tapety. Jen sloupnete podkladový papír a nalepíte na stěnu. Ani zeď nemusíte před lepením nijak zvlášť upravovat. Stačí, když bude čistá.

Kam se dočasná tapeta hodí

Dočasnou tapetu lze lepit jak na zděné stěny, tak na ty dřevěné s nátěrem a samozřejmě i na dveře a další. Takže si dočasnou tapetou můžete inovovat třeba i staré skříňky, můžete vylepšit kuchyňskou stěnu, dočasná tapeta s dlaždicovým designem se může hodit třeba i na vaše schodiště.

Zkrátka záleží na vašich potřebách i fantaziích. Dočasnou tapetou vlastně nic neriskujete, takže vyzkoušet lze lecos. Můžete si třeba vyrobit falešné designové okno na stěně, tapetu můžete nalepit i na strop, vylepšit můžete i dna šuplíků u vašich komod a s dočasnou tapetou samozřejmě můžete kouzlit i v koupelně. Dále čtěte: Konec propojených prostor aneb proč je spojení kuchyně a obýváku už pasé.

Zdroj: The Spruce.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47