Dřevěná vana láká elegantním designem a vysokou kvalitou

 Interier 
14. května 2018 13:53 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vaši koupelnu ozvláštní a také příjemně zateplí Shutterstock
Přemýšlíte o tom, že si do koupelny pořídíte něco netradičního a nehledíte při tom na cenu? Zkuste dřevěnou vanu! Překvapí vás elegantním designem a vysokou kvalitou, vždyť k její výrobě se používají nejluxusnější exotická dřeva.

Dřevo je materiál, který nabízí velkou variabilitu tvarů, stylů a velikostí. Nevýhodou u dřevěné vany je ale bezesporu vysoká pořizovací cena. Ale toužíte-li po kvalitním luxusu, stačí si jen vybrat tu, která vám zkrátka padne do oka. Pokud chcete místo výměny vany raději volit méně nákladnou variantu, přečtěte si, jak ji renovovat.

Návštěvy okouzlíte samostatně stojící vanou

K dispozici jsou vany rohové, oválné, hranaté i v japonském stylu. Při výběru musíte brát samozřejmě v úvahu velikost koupelny. Ale kdo chce skutečně okouzlit návštěvy, měl by přemýšlet o vaně samostatně stojící, která vypadá mnohem efektněji. Pokud vás prostor v koupelně netrápí, sáhněte klidně po atypickém tvaru.

Kromě tvaru vany si můžete vybrat i druh dřeva. S tím souvisí i jeho odstín. Pro dřevěné vany se nejčastěji používá africké středně tmavé iroko, velmi tmavé tropické dřevo sapele podobné mahagonu, světlý evropský jasan nebo dub. Setkáte se ale i s borovicovým, cedrovým, ořechovým nebo modřínovým dřevem.

Výhody dřevěné vany

Díky moderním nátěrům a ošetřující technologii je dřevo dokonale chráněno před vlhkostí, teplem a poškrábáním. Nemusíte se tedy vůbec bát, že byste vyhodili peníze oknem.

Dřevěné stěny také poskytují daleko lepší tepelnou izolaci než ocelové, měděné, plastové či akrylátové vany. Vyrábí se výhradně ručně a jejich tvůrci jsou mnohdy stavitelé lodí. Jsou tedy vyráběné na podobných principech jako třeba závodní jachty. Dřevo je potaženo polyuretanovou pěnou, která vanu nezatíží. Snadno ji tak unesou dva lidé.

Ze dřeva můžete mít umyvadlo i sprchový kout

Dnes už nejsou výjimkou ani dřevěné sprchové kouty. Vyrábí se nejčastěji z dubového dřeva, tmavého afrického wenge nebo teaku. Pokud zdobí vaši koupelnu dřevěné doplňky, určitě se ani sprchový kout v takovém prostoru neztratí a naopak jí dodá punc originality.

Pokud řešíte peníze a zdá se vám dřevěná vana nebo sprchový kout přece jen příliš, pořiďte si dřevěné umyvadlo. Prodává se opět v rozmanitých tvarech od obdélníkového přes kulaté až po zcela atypické. Dřevěná umyvadla se často také kombinují s kovovými doplňky. Při jejich výrobě se nejčastěji používá iroko nebo javor.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47