Tipy, jak levně vyzdobit nudné stěny ve vašem bytě

 Interier 
07. dubna 2018 17:09 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Probuďte v sobě umělce a vyzdobte si zeď vlastnoruční malbou Shutterstock
Moderní interiér by měl být jednoduchý a vkusný. Bílé stěny ale tohle pravidlo nesplňují. Čím oživit zdi a zároveň za to neutratit poslední peníze z výplaty? Dozvíte se v našem článku.

Malba přímo na zeď

Probuďte v sobě umělce, vezměte do ruky štětec a přidejte do nekonečné bílé trochu barvy. Nemusíte nutně složitě vykreslovat reálné výjevy, k oživení stačí pár dobře umístěných "cákanců“, tenká a rovná barevná linka nebo jednoduchý obrazec.

Vaše snaha by ale rozhodně neměla skončit jako na prvním obrázku dětského pokoje, kde se maminka se štětcem trochu utrhla a výsledek by se dal označit za všelijaký, ale rozhodně ne povedený.

Samolepky na zeď

Jsou všude! Velkoformátové samolepky na zdi a další povrchy dobyly v posledních měsících české domácnosti. Moderní samolepky snesou slunce, vlhko, nepoškodí povrch, dají se sundat a nalepit jinam.

V nabídce jsou stovky, možná i tisíce vzorů – do kuchyně, dětského pokoje, obýváku, ale i do ložnice nebo koupelny. Jsou poměrně levné, stojí pár stokorun. Člověk si navíc může nechat navrhnout vlastní vzor, snadná je instalace a kvalitní samolepky navíc při sundání ze stěny nepoškodí původní malbu.

Plakáty

Nepředstavujte si pod pojmem plakát jen potrhaný dvojlist z nějakého časopisu pro mládež, na kterém je nejnovější pop-idol. V nabídkách e-shopů na internetu jsou tisíce motivů.

Fanoušky filmu potěší reprinty klasických filmových plakátů, ložnici může oživit romantická krajinka či kopie uměleckého díla. Pokud rádi cestujete, můžete si plakáty vozit jako suvenýry z cest.

Moderní tapety

Tapety hlásí veliký návrat. Zapomeňte ale na klasické papírové tapety, které po pár měsících zešedly a u stropu se začaly odlepovat. Moderní tapety dokážou pohlcovat kouř z cigaret a v materiálovém provedení se neomezují jen na papír.

Nejnovějším trendem jsou tapety z takzvaného vliesu, které jsou voděodolné a snadno omyvatelné – ideání do dětského pokoje. Jedinou nevýhodou je tak cena, která je oproti klasickým tapetám vyšší. Pět metrů čtverečních člověk pořídí za zhruba pět set až osm set korun.

Pokud vás tyto tipy nezaujaly a dáváte přednost klasickému malování, zkuste se inspirovat v tomto našem článku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve