Nekoukejte na plast skrz prsty. Dokáže váš interiér neskutečně pozvednout

 Interier 
28. listopadu 2017 14:57 / Marie Popelková
  0
📷
11 fotografií v galerii
Kvalitní plastový nábytek či doplňky oživí každý interiér Internet
Plastový nábytek má v očích mnoha lidí nálepku levný a nekvalitní. Jenže to už dávno neplatí a i špičková světová designová studia s tímto materiálem ráda pracují. Některé kousky jsou hotovým designovým šperkem, které i jednoduchý interiér dokáží pozvednout na zcela jinou úroveň.

Plast je v současné době považován spolu se sklem a kovem za moderní materiál, který má v interiérovém designu své pevné místo. Pokud tedy i vy přemýšlíte, jak váš byt či dům oživit, určitě neuděláte chybu, když sáhnete po nějakém originálním kousku nábytku z polykarbonátu. Stačí si pořídit zajímavý jídelní stůl, židli nebo pracovní kout z tohoto materiálu a možná budete sami překvapeni, jak moc se místnost promění. O plastovém nábytku v interiéru jsme psali i zde.

Výhody a nevýhody polykarbonátu

Polykarbonát je druh plastu. Rozhodně ale zapomeňte na to, že jde o nějaký podřadný materiál, který se hodí tak maximálně na výrobu škaredého zahradního nábytku na jednu sezonu. Polykarbonát není jen levná náhrada běžných materiálů, ze kterých se nábytek vyrábí. Běžným materiálům totiž může zcela zdatně sekundovat. Tento super kvalitní plast dokáže i z obyčejné židle vytvořit originální designový kousek hodný závisti. Vyrábí se z něj nejrůznější stolky, stoly, svítidla i sedací nábytek.

Hlavní výhodou tohoto materiálu je jeho pevnost a odolnost. S obyčejným plastem se nedá vůbec srovnat. Už na první pohled jde o luxusní materiál, jehož hlavní kouzlo tkví v transparentnosti. Do interiéru tak vnese punc originality a lehkosti.

I když jde o velmi pevný materiál, musíte se k němu chovat šetrně - není totiž moc odolný proti poškrábání. Na druhou stranu nějaké ale má každý materiál a pokud chcete, aby nábytek vypadal dlouho dobře, je třeba se podle toho k němu chovat. Zaneprázdnění lidé určitě ocení, že péče o polykarbonátový nábytek je velmi jednoduchá.

Plastový design

Díky tomu, že se dá plast poměrně snadno tvarovat, mohou z něj vznikat nejen klasické tvary, ale i ty nejpodivuhodnější, jaké si dokážete představit.

Polykarbonátový nábytek se skvěle vyjímá nejen v běžných domácnostech, ale i například v kancelářích a podobně. Rozhodně jde o velmi inspirativní materiál. Díky své lehké konstrukci se perfektně uplatňuje také v malých bytech.

Velmi často z něj designeři vyrábějí židle nejrůznějších tvarů a barev. Výrobky z něj ocení také rodiny s dětmi. Skvěle totiž dokáže nahradit křehké sklo. Pokud tedy toužíte po nějakém lehkém konferenčním stolku, ale s ohledem na malé děti se bojíte skla, je polykarbonát skvělou alternativou. Je totiž odolnější než klasické sklo.

Interiéroví návrháři se ale zdaleka neomezují jen na židle nebo stolky, z polykarbonátu vytvářejí i lampy, lustry, skříňky, regály nebo drobné bytové doplňky. I malá dekorace z tohoto materiálu se totiž umí stát dominantou celého pokoje. Inspirovat se můžete v naší fotogalerii.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod