Zázračné účinky zubní pasty. Co všechno v domácnosti dokáže?

 Tipy a inspirace 
28. října 2019 13:39 / Eva Vogelová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Pasta zvládne vybělit skvrny na zdi  Depositphotos
Každý používá zubní pastu k ústní hygieně, ale málokdo ví, že toho zvládne mnohem více. Nevyhazujte starou pastu na zuby, protože vám může ještě dobře posloužit v domácnosti. Zjistěte, s čím vším vám pomůže.

Došel vám potřebný čisticí prostředek, anebo nevykonal takovou práci, jakou jste od něj očekávali? Kromě zubů dokáže vyčistit i některé povrchy. Možná se budete divit, až zjistíte, jaký je pasta výjimečný pomocník v domácnosti.

Poškrábaný displej

Spadl vám mobilní telefon na zem a poškrábal se vám na něm displej? Nesmutněte, protože tento problém lze vyřešit. Pomůže vám k tomu pasta na čištění zubů. Vytlačte malé množství z tuby a krouživými pohyby ji namažte na poškrábaná místa. Poté už jen pastu navlhčeným hadříkem setřete a škrábance budou pryč.

Zašlé šperky

Máte doma šperky, ale nenosíte je, protože jsou zašlé? V tom případě je čas, abyste je vytáhli ven a vyčistili. Pomůže vám s tím bělicí pasta na zuby. Neměla by být barevná, ale opravdu pouze bílá. Naneste ji na šperky a nechte ji přes noc působit.

Druhý den šperky opatrně vyleštěte vlhkým hadříkem či použitým kartáčkem na zuby. Tímto způsobem můžete vyčistit zlato i stříbro. Nečistěte své šperky v případě, že jsou na nich perly, protože těm by mohla zubní pasta uškodit.

Fleky na zdi

Máte na bílé zdi nějaké fleky? Namalovaly vám děti na zeď hezké obrázky? Pokud si je tam nechcete nechat, nemusíte hned začít malovat. Stačí využít bělicí účinky zubní pasty.

Vymáčkněte si malé množství na hadřík a opatrně s ním začněte krouživými pohyby čistit zaneřáděnou zeď. Poté pouze pastu ze zdi opláchněte malým množstvím vody.

Skvrny na koberci

Zašpinili jste si koberec kávou nebo vínem? Neděste se. Existuje způsob, jak skvrny z koberce dostat. Vetřete do vláken koberce malé množství zubní pasty a zhruba patnáct minut ji nechte působit. Poté už ji jen suchým hadříkem vytřete.

Spáleniny na žehličce

Připálili jste si omylem žehličku? Může se to stát každému, ale je potřeba vědět, jak spáleniny odstranit. Nechte žehličku zchladnout, a poté na spáleniny naneste zubní pastu. Několik minut ji nechte působit, a poté žehlicí plochu opláchněte vodou. Potřebujete se zbavit mastnoty a plísně v koupelně? Zjistěte, jak na to.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod