Jak vytvořit jednoduché a krásné dekorace z šípků?

 Tipy a inspirace 
27. října 2019 09:43 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Věnec z šípků si můžete pověsit na dveře Depositphotos
K podzimu neodmyslitelně patří šípky, které zpestřují přírodu svojí výrazně červenou barvou. Pokud se vám líbí, nemusíte je obdivovat pouze venku, ale můžete si je vzít i domů. Ozdobíte si s nimi svůj byt. Vytvořte z nich hezké dekorace. Inspirujte se, jak na to.

Výroba dekorací z šípků není nijak náročná. Zvládne ji i člověk, který není vyloženě zaměřený na ruční práce. Vyrazte ven na procházku a přineste si větší množství šípků. Kromě toho, že si z nich můžete vytvořit dekorace, mají blahodárné účinky pro lidský organismus. Odvar z šípků obsahuje velké množství vitaminů. Pokud je všechny nezužitkujete na podzimní výzdobu, můžete si z nich udělat třeba čaj.

Věnec na dveře

Šípkový věnec vypadá krásně, a navíc není těžké ho vyrobit. Budete k tomu potřebovat korpus věnce. Ten pořídíte v květinářství nebo zahradnictví. Šípky si nasbírejte či natrhejte pouze s větvičkami. Můžete najít ještě třeba šišky a plody hlohu, aby byl váš věnec bohatší.

Co na věnec dáte kromě šípků, záleží pouze na vás. Fantazii se meze nekladou. Pak už stačí jen otrhat z větviček listí a napíchat je i s šípky do korpusu. Dávejte je blízko sebe, aby tam nikde nevznikla žádná mezera a nebyl vidět korpus.

Dekorační srdce

Vytvořit si srdce z šípků nevyžaduje téměř žádnou zručnost. Můžete si ho pověsit na dveře, záclonu, lustr nebo si zvolte ještě úplně jiné místo, kde se vám bude vyjímat. K výrobě budete potřebovat dekorační drátek, šípky bez větviček a okrasnou stuhu či provázek.

V prvé řadě byste měli myslet na to, jak chcete, aby bylo srdce veliké. Podle toho zvolte délku dekoračního drátku. Začněte na něj navlékat šípky. Ve chvílí, kdy budete hotoví, ohněte dekorační drátek do podoby srdce a oba konce vzájemně propleťte. Zaháčkované místo zavažte stuhou, aby nebyl vidět spoj.

Pokud se vám nelíbí tvar srdce, z dekoračního drátku si můžete vytvořit libovolný tvar a opět na něj navléct šípky. Vytvořte si třeba kulatý obrys. Ti zdatnější z vás si z něj mohou vytvořit třeba postavičku.

Dekorace ve váze

Pokud se vám dekorace nechtějí vyrábět, nebo na ně nemáte čas, nezoufejte. Natrhejte si šípky s větvičkami a dejte je do několika menších váziček. Umístěte je na různá místa. I v tomto případě šípky váš domov hezky ozdobí. Dále čtěte: Nevyhazujte staré ložní prádlo, ale vyrobte si z něj třeba hračku.  

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008