Nevyhazujte staré povlečení. Vyrobte si z něj třeba nákupní tašku nebo hračku

 Tipy a inspirace 
19. října 2019 11:06 / Šárka Sokolská
  3
📷
5 fotografií v galerii
Nemusíte být ani extra švadlena, abyste dokázala ušít jednoduchou hadrovou tašku Archiv
Chystáte se vyhodit své staré povlečení? Pak zadržte. Třeba takový povlak na polštář můžete využít ještě pro celou řadu jiných účelů.

Povlečení je tak běžná věc, že ho u nás v zemi vlastní každý člověk hned několikrát. Jednou za čas je však potřeba staré vyřadit a pořídit si nové. Přece jen se jedná o věc, kterou používáme každý den. Nicméně takové povlečení nutně nemusí skončit hned v koši. Vyzkoušejte některý z našich tipů.

Hadrová hračka

Nemusíte být ani extra švadlena, abyste dokázala ušít jednoduchou hadrovou hračku. Jako základ vám poslouží staré povlečení. Můžete z něj vystřihnout jednoduchého medvídka, kterému na místo očí přišijete knoflíky, vyšijete pusu a máte hotovo. Velkou výhodou látkové hračky je, že ji kdykoliv můžete hodit do pračky. Navíc jsou tyto hračky lehké a ohebné. Nezaberou mnoho místa na cestách a pokud se s nimi něco stane, jednoduše si ušijete nové.

Ochrání vám oblečení

Pokud máte ve skříni oblíbený kostým, sako či blůzu a máte strach, aby vám jej poletující prach neznečistil, využijte obal na polštář. Výroba takového obalu není vůbec těžká. Stačí udělat z boku doprostřed malý otvor na prostrčení drátu ramínka a obšít ho, aby se látka nepárala. Samozřejmě, že tento obal vám neochrání oblečení před hladovými moly, ale i to se dá vyřešit, třeba využitím přírodních prostředků, které moly odpuzuje. Více na toto téma jsme psali zde.

Na špinavé prádlo

Jestli také zakopáváte v dětském pokoji o špinavé prádlo, pořiďte svým dětem vlastní vak na toto oblečení. Použijte k tomu starý polštář, kterému došijete uši či poutka, aby se dal zavěsit třeba na zeď, dveře nebo bok prádelníku. Pak už musíte jen jedno. Vysvětlit svým potomkům, že jejich špinavé prádlo patří už jenom tam. 

Vak na praní

U prádla ještě chvíli zůstaneme. Nepotřebné povlečení můžete využít také jako vak pro praní choulostivého prádla. Než je strčíte do pračky, zavřete je do nepotřebného povlaku. V něm budou v bezpečí a během pracího cyklu i sušení se jim nic nestane.

Hurá na nákupy

Jestli jse odpůrce igelitových nákupních tašek a raději upřednostňujete látkové, pak si jednu takovou můžete vytvořit ze starého polštáře. Stačí vzít do ruky nůžky, jehlu, nit a  během chvíle můžete mít novou originální tašku, která odnese všechno, co potřebujete.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve