Pomůcky k úklidu je třeba mít po ruce. Poradíme, kam je dát, aby nebyly na očích

 Tipy a inspirace 
05. ledna 2019 11:24 / Marie Popelková
  2
📷
4 fotografie v galerii
I vysavač je vhodné někam schovat Depositphotos
Smeták, kbelík s hadrou, vysavač nebo třeba žehlicí prkno. To vše se v mnoha domácnostech povaluje někde v koutě, kde jsou sice tyto pomůcky pěkně po ruce, ale o estetickém řešení nemůže být řeč. Přitom se pomůcky k úklidu dají pěkně schovat i v případě, že váš byt nedisponuje speciální technickou místností.

Pomůcky k úklidu je nutné mít z praktického hlediska pěkně po ruce. To ale neznamená, že nemohou být úhledně uklizené. Skloubit oba tyto požadavky nemusí být tak složité, jak se na první pohled zdá.

Ideální samozřejmě je, když váš dům či byt disponuje speciální místností, kam všechny tyto pomůcky lze schovat. Může jít o komoru, šatnu nebo technickou místnost. Jenže tento luxus nemá každý. I tak ale existuje řešení.

Vestavěné skříně

Pokud máte například v předsíni věstavěné skříně, máte vyhráno. Tyto skříně totiž obvykle disponují dostatečně velkým prostorem, aby se dovnitř vešel i vysavač, smeták či žehlící prkno. V prostorné skříni navíc můžete vyčlenit i nějakou tu poličku na čisticí prostředky.

Kuchyňská linka

Drobnější věci lze před zraky ukrýt i do skříňky v kuchyňské lince nebo komoře. Nabízí se například skříňka pod dřezem, kterou mnoho lidí nijak účelně nevyužívá. Vždy ale mějte na paměti, že by čisticí prostředky měly být oddělené od potravin. Není moc hygienické mít suroviny k vaření hned vedle dezinfekčního prostředku na WC a podobně.

Speciální skříňka

Pokud vám to prostor vašeho interiéru dovolí, klidně si pořiďte malou skříň speciálně pro pomůcky na úklid. Postavit ji můžete třeba do předsíně nebo do koupelny, záleží to jen na vás. Skládací sušák na prádlo nebo žehlicí prkno můžete v nejhorším případě schovat i za skříň.

Využijte každý centimetr

Pořádně se kolem rozhlédněte. Možná zjistíte, že ve vašem bytě existuje mnoho míst, která jsou nevyužitá. Může jít například o prostor pod schodištěm, stavební niky a podobně. Inspiraci týkající se neobvyklých úložných prostor v bytě můžete načerpat i v našem článku zde. Možná zjistíte, že lze i ve vašem bytě vytvořit nový úložný prostor, který hravě pojme nejen kbelík a čisticí prostředky, ale i smeták, vysavač nebo sušák na prádlo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve