Inspirace do vaší zahrady a domu, které zvládnete jednoduše vyrobit sami

 Tipy a inspirace 
01. července 2018 10:40 / Bronislava Silná
  0
📷
7 fotografií v galerii
Z palet snadno vyrobíte prostor na kompost Internet
Blíží se čas dovolených, což pro některé znamená odjezd z domova. Pro jiné je to ale čas, kdy mají konečně příležitost se věnovat svému obydlí. Přinášíme zajímavé inspirace, které si zvládnete sami realizovat, a nezruinují váš rodinný rozpočet.

V některých případech je vhodné využít služeb profesionálů. Jistě si můžete nakoupit zahradní nábytek, kompostéry či pozvat firmu, aby vám udělala bazén. Možná ale chcete řešení, které bude za pár korun a poslouží stejně dobře a ještě bude neobvyklé. Pro vás máme několik zajímavých tipů.

Terasa a zahradní nábytek

Velmi vděčným materiálem pro různé terasy a posezení na nich se mohou stát staré dřevěné palety. Jak vám palety na zahradě poslouží k pěkným i praktickým vychytávkám, jsme zde. Dnes chceme doporučení rozšířit o možnost výstavby celé terasové podlahy. Je to velmi jednoduché. Využijeme jednotlivé palety s hustším pokrytím prkny jako budoucí podlahu. Optimálně by měly být všechny palety stejné a postupně je spojujeme k sobě vruty. Než s konstrukcí začneme, musíme vše podložit silnou fólií, aby skrz terasu neprorůstala tráva.

Pěstování zeleniny a kompost

Palety se mohou stát také dobrým způsobem, jak pěstovat jednotlivé druhy zeleniny. Nejlépe vše vyjadřuje příslušný obrázek pod článkem. Výhodou je, že prkénka palety tvoří oddělení mezi jednotlivými druhy zeleniny a navíc jimi neprorůstá plevel. Různé menší truhlíky na bázi palet můžete navíc skládat do výšky a využít jako okrasné stěny.

Z několika palet také snadno vyrobíte prostor na kompost. Mezery mezi prkny budou zajišťovat přístup vzduchu a přední otevřená část bude sloužit k nakládce i odebírání. Vše opět lépe vyjádří obrázky.

Bazének

Svépomocí si můžete vyrobit také malý bazének. Stačí vyhloubit příslušný otvor v zemi, který vyložíte pevnou fólií, kterou svaříte, aby byl bazén nepropustný. Stěny a dno pak vyrobíte pomocí ztraceného bednění. Přístup pak můžete vytvořit ze sypaných kaménků či jiného příjemného materiálu. Při budování nezapomeňte na přívody vody a možnost filtrace.

Závěsné květináče

Na trhu jsou nejrůznější závěsné květináče v různých cenách. Pokud budete hledat na internetu, najdete i jednoduchý návod, jak zavěsit květináč pomocí jednoho provazu, který bude svázaný do kruhu. Pokud popustíte uzdu fantazii, přijdete sami na různá funkční řešení. Jedno z nich najdete i na obrázku pod článkem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47