Jídlo venku lze před dotěrným hmyzem ochránit pomocí hezké i praktické vychytávky

 Tipy a inspirace 
20. června 2018 13:59 / Marie Popelková
  0
📷
9 fotografií v galerii
Síť proti hmyzu se může stát ozdobou stolu Shutterstock
Pokud rádi během léta snídáte, obědváte nebo večeříte pod širým nebem, asi víte, jak vám tuto chvíli může otrávit dotěrný hmyz. Čerstvé pečivo, koláče, marmeládu i další pochutiny lze přitom před vosami či mouchami velmi elegantně schovat. Stačí si pořídit ochrannou síť nebo poklop.

Hmyz přesně ví, kdy má k vašemu stolu přiletět. A pokud mu váš pokrm obzvláště voní, nedá pokoj a vy místo toho, abyste se soustředili na jídlo, mácháte kolem sebe rukama jako zběsilí ve snaze uchránit před ním pokrmy na stole.

Existuje několik možností, jak si venkovní posezení u jídla zpříjemnit a hmyz od náletů odradit. O několika metodách jsme psali například zde. Problémem většiny z nich je, že jsou sice praktické, ale nijak zvlášť estetické. Přitom existuje jedna možnost, jak spojit obojí. Pořiďte si ochrannou síť na jídlo nebo poklop. Tato skvělá vychytávka stojí pár korun, je velmi praktická a navíc na výběr je tolik typů, že si vybere každý podle svého vkusu.

Skládací paraple

Velmi oblíbené jsou skládací sítě připomínající deštník. Existují v různých barvách i velikostech, takže pomocí nich zakryjete jeden talíř i klidně půl stolu.

Jejich velkou výhodou je skladnost. Ve složeném tvaru totiž nezaberou prakticky žádné místo. Pokud tedy bojujete s nedostatkem úložného prostoru, je tato varianta pro vás ideální.

Skleněné dózy

K dostání jsou i nejrůznější skleněné dózy. Vypadají elegantně a dají se umývat v myčce. Na stole působí velmi étericky a lehce. A každý strávník má perfektní přehled o tom, jaké pochoutky poklop ukrývá.

Nevýhodou může být křekhý materiál. Při troše neopatrnosti můžete skleněný poklop snadno rozbít, takže pokud máte v rodině například děti, je lepší volit nějaký praktičtější materiál.

Plastové poklopy

Pokud vám jde na prvním místě o praktičnost, poohlédněte se po plastových poklopech. Jen tak je nerozbijete a obvykle se dají mýt v myčce.

I mezi plastovými poklopy jsou ale po designové stránce velké rozdíly. Takže pokud chcete praktický materiál, ale nehodláte slevit z vašich estetických nároků, není to dnes už problém. Chce to jen věnovat hledání toho správného výrobku trochu času.

Přírodní materiály

Na své si přijdou i milovníci přírodních materiálů. K dostání jsou totiž i poklopy z proutí či bambusu.

U těchto výrobků ale musíte počítat s tím, že jsou náročnější na údržbu. Většinou si musíte vystačit jen s vysavačem a vlhkým hadříkem. Praktičtější je, když je proutěná část poklopu přelakovaná třeba bezbarvým lakem.

Kovové poklopy

Pokud máte rádi moderní styl, padnou vám do oka kovové poklopy. Jsou pevné a obvykle i omyvatelné. Na některé typy ale můžete použít jen vlhký hadřík, záleží na materiálu.

Výhodou těchto poklopů je, že jsou těžší, takže vám na stole vydrží i při trochu silnějším větru.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod