Jak zavěsit v bytě kolo, aby nehyzdilo zdi? Můžete z něj udělat i dekorační prvek

 Tipy a inspirace 
16. dubna 2018 11:00 / Jan Novák
  0
📷
5 fotografií v galerii
Kolo nemusíte vždy uklízet z očí Internet
Zavěšení jízdního kola je zvláště v malém bytě oříškem. Pokud nemáte sklep a balkón slouží jako bylinková zahrada, nezbývá, než kolo zavěsit na chodbu či do nějaké místnosti. Jde to ale udělat i tak, aby držáky byt nehyzdily.

Byt snese nejrůznější výtvory moderního umění, tak proč by se elegantně nevypořádal s bicyklem? O tom, jak zavěsit kolo v malém bytě, jsme psali zde. Pohled na zavěšené kolo vás nemusí otravovat, stačí se trochu zamyslet a popustit uzdu fantazii.

Pokud to nechcete odfláknout obyčejným háčkem, zkuste kolo zavěsit na stylovou poličku, která je vhodná zároveň na odložení přilby, klíčů a dalších drobností. Když pak kolo sundáte, kdo by poznal, k čemu nenápadná polička v chodbě skutečně slouží?

Odvážnější lidé nebo majitelé drahých bicyklů, které je chtějí mít stále na očích, zavěsí své kolo klidně nad sedačku v obývacím pokoji. Stačí jen designový stojan připevnit ke zdi hmoždinkami a získáte nedoceněné umělecké dílo.

Kolo zavěste do prázdného prostoru

Z módy ale nevyjde ani klasické zavěšení. Pokud je jízdní kolo dostatečně odsazené od stěny, neměl by to být žádný problém. Myslete jen na to, že zavěšený bicykl vypadá dobře jen tehdy, když ho dáte do prázdného prostoru, a ne třeba za věšák s prádlem.

Při skladování vašeho kola mohou pomoci i staré palety. Upevněte je na zeď a třeba nalakujte. Získáte další hezké a zároveň účelné místo v bytě. Další možností je dřevěná skříň, do které kolo zavěsíte. Vypadat to bude skvěle. Uplatnění při hledání místa pro kolo najdou jistě kromě dřevěných i kovové konstrukce.

Zvažte jen zavěšení kola tak, že vám bude vyčnívat do prostoru. Bude vám překážet a jeho stabilita také nebude stoprocentní. Použít můžete i plastové police, které se ale hodí spíše do garáží nebo do chodeb. Lehká jízdní kola můžete také zavěsit za sedlo. Ve všech případech je ale nutné dbát na stabilitu zavěšení.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47