Kam v kuchyni uložit neskladné poklice? Tyto nápady vás ohromí

 Tipy a inspirace 
19. ledna 2018 13:36 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Každá hospodyňka ocení, když má v kuchyni pořádek Internet
Většina lidí řeší v kuchyni jeden velký problém - kam s pokličkami na hrnce, aby nepřekážely, ale člověk o nich měl stále přehled. Poradíme vám, jak lze pokličky úhledně skladovat.

Každá domácnost má v kuchyni kromě hrnců také pokličky. Někdo si vystačí jen se dvěma, jiný jich má klidně deset i více. Každopádně pokličky patří mezi nádobí, které je nejhůře skladné. Přitom k vaření jsou potřeba a málokdo se bez nich obejde úplně.

V dnešní době se už na skladování pokliček velká kuchyňská studia zaměřují a pokud si necháváte ve studiu vyrobit kuchyň na míru, můžete ji mít už s promyšleným systémem speciálně určeným pro poklice. Většinou má podobu nejrůznějších výsuvných nízkých šuplíků nebo do posledního puntíku promyšlených stojanů zabudovaných v lince.

Jenže každá taková vychytávka něco stojí. Navíc ne každý si novou linku pořizuje, přitom touží po nápaditém a levném řešení, jak pokličky chytře uskladnit. Existuje celá řada nápadů. Pokud přemýšlíte o tom, jak omladit starou kuchyň za pár korun, možná vám přijde vhod inspirace v našem článku zde.

Využijte zadní stranu dvířek

Jedním z nejčastějších řešení je využití zadní strany dvířek. Dají se zde přidělat nejrůznější úchyty, do kterých pokličky pohodlně zavěsíte.

Řešením mohou být i obyčejné háčky na ručníky, které stojí pár korun, přitom skvěle poslouží.

Na zadní stranu dvířek lze přišroubovat i speciální drátěný stojan na poklice, který koupíte například v domácích potřebách.

Upravte skříňku

Někteří lidé si kvůli pokličkám upravili i vnitřek skříňky. Jednoduše například zmenšili poličku (zmenšili její hloubku) a ve vzniklém volném místě pak na stěnu korpusu přimontovali drátěný držák na poklice.

Toto řešení si ale musíte dobře promyslet, protože kvůli němu přijdete o nemalý úložný prostor, který by za normálních okolností mohl sloužit pro ukládání hrnců a pánví.

Madla na zeď

Pokud máte doma pokliček opravdu hodně, budete je možná muset uskladnit i někde na očích. Na druhou stranu nejde o žádné nevzhledné řešení. Naopak můžete tím získat zajímavý dekorační prvek.

Stačí na zeď přimontovat madlo, do kterého pokličky jednoduše za středové ucho pověsíte. Při montáži ale myslete na to, že musíte nad madlem zajistit dostatek manipulačního prostoru, aby šly pokličky snadno vytahovat a zase schovat.

Stojany

Dalším řešením jsou stojany na pokličky. Těch existuje velké množství typů. Liší se rozměry, materiálem i celkovým provedením.

Rozdílná je samozřejmě i cena. V oblíbeném obchodě s nábytkem v severském duchu jsou už ale k dostání i pěkné stojany za 150 korun, takže nejde o položku, která by vás musela nutně zruinovat. Dát je můžete do šuplíku i skříňky, záleží jen na vás. Každopádně budou vaše pokličky úhledně srované a bez nutnosti přehrabování hned můžete sáhnout právě po té, kterou zrovna potřebujete.

Stojany lze sehnat i ve dřevěném provedení. Mají v podstatě podobu police a můžete je zavěsit rovnou na zeď.

Zajímavým a levným řešením je i pořízení obyčejného drátěného odkapávače nádobí. Dáte ho do skříňky a místo talířů do něj zasunete pokličky. Už se vám nebudou nikde povalovat bez ladu a skladu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod