Nevyhazujte papírové ruličky. V domácnosti se hodí ke spoustě věcí

 Tipy a inspirace 
30. prosince 2017 09:09 / Marcela Plachá
  9
📷
4 fotografie v galerii
Sbírejte ruličky, budou se vám hodit ke spoustě věcí Shutterstock
Nevyhazujte lepenkové ruličky od papírových ručníků a toaletního papíru. Nenapadlo by vás, na co všechno je můžete použít. Mohou sloužit jako vychytávky ve vaší domácnosti, pro děti na hraní či k zajímavému tvoření.

Ruličky od papírových ručníků a toaletního papíru bohužel nepatří do sběru, ale musí se vyhazovat do smíšeného odpadu. Naučíme vás, jak je dál recyklovat. Ve vaší domácnosti najdou svoji novou funkci. 

Sbírejte papírové ruličky a roury různých velikostí, pak je podle momentální potřeby použijete. Budou se vám hodit ty od toaletního papíru, ručníků, balícího papíru i potravinových fólií.

Konec nechtěných skladů na ubrusech a kalhotách

  • Po vyžehlení ubrusy neskládejte. Ty, které to budou rozměrově dovolovat, můžete obtočit kolem roury a teprve pak uložit do skříně. Až je budete potřebovat, tak je jednoduše rozmotáte a nemusíte je znovu přežehlovat.

  • Kalhoty, které visely dlouho na ramínku, poznáte podle překladu, kterých se na nich vytvoří. A přitom by stačilo podélně rozříznout rouru od papírových utěrek a nasadit ji na ramínko do části, přes kterou kalhoty běžně visí. Když přes ni kalhoty přeložíte, sklad se vám už nevytvoří.
  • Ruličky od toaletních papírů můžete využít na zmírnění chaosu v zamotaných kabelech. Po rozmotání je pečlivě poskládejte, stiskněte a provlečte ruličkou.

Vánoční světýlka se vám už nezamotají

  • Křečci a pískomilové milují prolézání. Vytvořte jim hřiště s pomocí různých papírových ruliček.
  • Až budete odstrojovat světýlka z vánočního stromečku, použijte ruličku od papírových utěrek. Světýlka kolem ní obmotejte, příští Vánoce se nebudete trápit s rozmotáváním.
  • Dlouhá roura vám může prodloužit trubku od vysavače. Pokud máte vysoký strop a potřebujete vysát pavučiny, jednoduše nasaďte papírovou rouru kolem trubky vysavače a zajistěte lepící páskou.

Vyrobte si s dětmi vesmírnou raketu nebo kazoo

  • Vyrobte dětem hudební nástroj. S domácím kazoo si totiž užijete spoustu legrace. Do roury od papírových utěrek udělejte tři dírky. Jeden konec rourky překryjte voskovaným papírem a kolem upevněte gumičkou. Hotovo, nástroj můžete předat malým hudebníkům. Mručením do volného konce rourky a zakrýváním jedné nebo více dírek prsty vzniknout různě vysoké tóny.
  • Libovolně dlouhá rulička poslouží jako tělo od vesmírné rakety. Ruličku pomalujte, polepte svítícími hvězdičkami nebo okýnky. Na jednu stranu přilepte špičku, kterou vytvoříte stočením papíru do širšího kornoutku. Na opačné straně vložte do otvoru kus vaty, který bude trčet a vypadat jako kouř. Pak už stačí raketu zavěsit v dětském pokoji. Když uděláte na každé straně dírku na zavěšení jinak vysoko, bude to vypadat, že raketa letí nahoru nebo dolů.
  • Ruličku barevně polepte a vznikne vám stojánek na pastelky. Pokud máte větší množství pastelek a chcete je mít roztříděné podle barev, tak polepte jednotlivé ruličky pouze jednou barvou. Do červené ruličky uložíte červené pastelky, do žluté dáte žluté pastelky apod. Ruličky můžete pro větší stabilitu slepit k sobě.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve