Jak ukrýt televizní kabely, aby nehyzdily váš domov. Zkuste stahovací pásky, organizér či úložný box

 Technika 
20. července 2022 11:05 / Kateřina Andrýsková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nevzhledné kabely nepatří zrovna k dekorativním prvkům Pexels
Nemusíte být zas až takový hnidopich, aby vás rozčilovala obrovská masa kabelů, které se jako špagety proplétají za vaší televizní obrazovkou. Plochý televizor všichni milujeme pro jeho jemné, tenké linie, které nijak divoce nezasahují do designu místnosti, což se ovšem nedá říct o nepoddajných televizních kabelech.

Napájecí kabely, které jsou k vašemu televizoru a přidruženému elektrickému zařízení pevně připojeny, lze celkem snadno ukrýt. Před jakoukoliv prací s elektřinou a elektrickým zařízením se však vždy seznamte s bezpečnostními pokyny nebo si na práci zavolejte odborníky. Většinu datových kabelů, reproduktorových kabelů, HDMI i dalších kabelů zvládnete však zakrýt i sami.

Organizér kabelů

Na trhu je řada organizérů kabelů ať už se zipem nebo v podobě flexibilní trubky se suchým zipem. Všechny dráty, které se nacházejí na jednom místě se spojí " v jeden" a uzavřou se do vybraného organizéru. Většinou se do těchto trubek vejde kolem sedmi drátů, z nichž se vytvoří jeden, který pak lze mnohem snadněji ukrýt. K dispozici je v několika barvách, takže si můžete vybrat, který se nejvíce hodí do vašeho interiéru. Zipový kabelový manažer seženete spíš na zahraničních trzích, ale flexibilní trubku koupíte i u nás.

Úložný box na kabely

Klubka neorganizovaných a vzájemně zamotaných drátů můžete rovněž schovat do úložného boxu na kabely, který působí v interiéru velmi jemně, až dekorativně. Jednoduše do něj vložíte konec prodlužovacího kabelu, který bývá často plný prachu, pavučin a drobků, které mohou dokonce zvýšit riziko požáru. Prodlužovačka plná kabelů navíc působí nevzhledně a dokáže narušit i perfektně designově propracovaný domov. Box má boční kabelové porty, které lze zavírat a otevírat dle potřeby, a vzduchové otvory, které umožňují ventilaci.

Stahovací pásky 

Jednodušší už to být nemůže. Pořídit si stahovací pásky, které mají v každém hobby marketu i elektrikářství, může opravdu každý. Ještě lepší jsou však stahovací pásky na kabely na suchý zip, které lze použít opakovaně a přendávat dle potřeby. Jednoduše spojte všechny kabely k sobě a vytvořte tak jeden tlustý kabel, který vám půjde skrýt mnohem snadněji.

Pořiďte si kratší kabely

Další možnou variantou je pořídit si nové kabely, které nejsou tak dlouhé. Příliš dlouhé televizní kabely totiž může být obtížné ukrýt i se všemi moderními vymoženostmi, protože jsou zkrátka příliš dlouhé. Napájecí HDMI i datové kabely se vyrábějí v různých délkách, proto může být řešením pořídit kabely nové a kratší.

Zásuvka před televizorem

Pokud rekonstruujete byt nebo stavíte, je nejlepší možnou variantou zahrnout rozvod televizních drátů již do projektové dokumentace. Když totiž umístíte zásuvku pod televizor (respektive za něj), nebudete muset problém s kabely vůbec řešit.

Zdroj: Autorský článek

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?