Většina domácností se snaží šetřit. Využijte sušičku na prádlo na maximum a ušetřete rodinný rozpočet

 Technika 
01. února 2022 08:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vodu ze sušičky není nutné hned vylívat, můžete ji ještě využít Depositphotos
Hledat řešení, jak na chodu domácnosti nějak ušetřit, se rozhodně vyplatí. Obzvlášť v dnešní době, kdy jdou ceny strmě nahoru. Uspořit nějakou tu korunu můžete i díky sušičce prádla. A to tím, že ji začnete využívat nejen k účelu, pro který je vyrobena, tedy k sušení prádla. Skýtá i jiné možnosti.

Sušičky jsou dvojího typu, kondenzační a ventilační. Pokud si pořídíte kondenzační, nevyžaduje to žádný stavební zásah. Teplý vzduch s párou se nikam neodvádí, ale dochází k jeho ochlazení uvnitř sušičky. Vzniklý kondenzát, tedy vysrážená voda, se obvykle shromažďuje v kondenzační nádobce. To u ventilační sušičky se už stavebnímu zásahu nevyhnete. Vzniklou vodní páru je totiž prostřednicvím roury potřeba vyvést skrz zeď ven.

Kvůli nutnosti stavebního zásahu v případě ventilační sušičky dává většina lidí přednost sušičkám kondenzačním. A právě ty nabízejí možnost úspory, a to úspory vody. Po každém cyklu je třeba vylít vodu z kondenzační nádobky. Drtivá většina lidí tuto vodu vylije do umyvadla nebo záchodu. Přitom existuje mnoho způsobů, jak tuto vodu dále využít.

Žehlení

Díky sušičce zřejmě nemáte doma moc věcí, které je třeba žehlit. Přesto se určitě několik kousků najde, například košile a podobně. A právě při žehlení můžete vodu ze sušičky využít. Jde totiž o demineralizovanou vodu. A díky tomu se do napařovacích žehliček skvěle hodí, protože nepodporuje vznik vodního kamene. Navíc prádlo po ní bude příjemně vonět.

Ostřikovače nebo chladič

Demineralizovaný kondenzát ze sušičky má podobné vlastnosti jako destilovaná voda, lze ji tak uplatnit i v souvislosti s vaším plechovým miláčkem. Pro jistotu vodu přefiltrujte, abyste ji zbavili případných chloupků. Pak ji můžete nalít třeba do chladiče. Nebo z ní lze vyrobit domácí směs do ostřikovačů. Letní směs vyrobíte velmi snadno, jednoduše vodu smícháte s octem, a to v poměru jedna ku jedné. Zimní směs do ostřikovačů vyrobíte smícháním 10 dílů vody s jedním dílem isopropylu alkoholu a jednou polévkovou lžící prostředku na mytí nádobí.

Boty nebo prádlo

Čisté boty jsou vizitkou každého z nás. Není ale nutné je čistit pitnou vodou z kohoutku. Stejnou službu vám nabídne i voda ze sušičky. Tu lze použít i v případě, že před praním namáčíte prádlo. Ani zde není nutné plýtvat vodou z kohoutku.

Vytírání podlahy

Vodu ze sušičky také můžete bez obav použít k vytření podlahy. Když tak učiníte rovnou poté, co sušička dosušila, bude navíc voda i teplá, což určitě oceníte. Menší množství vody zase poslouží třeba k mokrému stírání prachu ze skříněk a polic.

Zdroj: arecenze.cz, tetadrogerie.cz.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve