Na schodiště se hodí chytré osvětlení. Je praktické a hlavně ušetří vaši peněženku

 Technika 
23. listopadu 2021 16:54 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dekorativní chytré osvětlení vytváří jedinečnou atmosféru Shutterstock
Pokud žijete v domě, nebo zrovna dokonce stavíte, začněte uvažovat o chytrém osvětlení pro vaše schodiště. Díky tomu se vám totiž už nestane, že se na schodišti bude zbytečně svítit, čímž ušetříte za energie.

Chytré osvětlení má samozřejmě řadu výhod i nevýhod pro uplatnění v celém domě, ale schodiště se hodí nejvíce. Samo totiž bude rozsvěcet i zhasínat, a to znamená, že se na vašich schodech nikdy nebude svítit zbytečně.

Jaké chytré osvětlení vybrat

Můžete totiž volit mezi dvěma základními variantami. Hlavní chytré osvětlení obvykle znamená umístění LED žárovek na strop nebo stěny. Žárovky se rozsvítí automaticky ihned, co senzor zaznamená pohyb. Zkrátka svícení se bude řídit čidlem a vy nebudete na schodech svítit zbytečně.

Dekorační chytré osvětlení na schodiště má hned několik variant. Dekorační osvětlení vám poskytne tlumené světlo, takže se na schodech budete vždy dobře orientovat a navíc to bude vypadat opravdu krásně. Dekorační chytré osvětlení obvykle najdete v podobě LED pásek, které můžete instalovat pod hrany schodů nebo na zábradlí, nebo si můžete pořídit tzv. LED bodovky či kombinaci obou variant. Dekorační chytré osvětlení má nízký výkon, takže bude šetřit vaši peněženku.

Chytré osvětlení lze ovládat hlasem i přes telefon

Chytré LED žárovky lze tedy ovládat přes senzor, nebo můžete zvolit i ovládání přes telefon nebo také hlasem. Za tímto účelem si můžete pořídt dálkový vypínač, který pak budete ovládat telefonem. Ovládání hlasem funguje přes mikrofon a asistenta v telefonu, tabletu nebo chytrém reproduktoru.

Možností, jak využít chytré osvětlení pro schodiště, je tedy poměrně dost. Pokud chcete něco více sofistikovaného, pak zauvažujte o ovládání přes telefon nebo další zařízení, ale většina domácností si jistě vystačí s čidly, která vaše schodiště spolehlivě rozsvítí vždy, když budete potřebovat. A zároveň  zhasnou, jakmile na schodišti nebude žádný pohyb. Budete mít tak nejen pěkné dekorativní schodiště, ale ještě ušetříte za elektřinu. Dále čtěte: Jak vybrat nejlepší robotický vysavač a neprodělat spoustu peněz.

Zdroj: Oddity Mall.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008