Letošním hitem je indiánský styl. Vnese do bytu nový svěží vítr a originalitu

 Interier 
23. ledna 2018 15:30 / Marie Popelková
  0
📷
11 fotografií v galerii
Indiánské motivy dokáží oživit jakýkoliv interiér Internet
Máte pocit, že váš byt je poněkud fádní a přemýšlíte o změně? Možná vás zaujme indiánský styl, který je plný exotiky a barev. Navíc právě tento styl je letos velmi módní.

Každý má rád jiný design, někomu svědčí mít interiér zařízený v duchu Provence, jiný nedá dopustit na praktičnost a jednoduchost skandinávského stylu. Pokud ale přemýšlíte o změně a nebojíte se experimentovat, zkuste do vašeho bytu pustit indiánské prvky. Váš byt bude zářivý a velmi neobvyklý.

Indiánské vzory jsou navíc podle bytových designerů letos doslova hitem. Váš byt bude díky nim působit přátelsky, vesele a příjemně. Pokud se tohoto stylu obáváte, nemusíte hned váš příbytek proměnit v teepee. Starou americkou kulturu vám doma vykouzlí i drobnosti v podobě barevných koberečků, přehozů, polštářků, kožených křesílek a podobně. Indiánské vzory a barvy navíc můžete uplatnit naprosto kdekoliv - dobře vypadají v dětském pokoji, ložnici, obýváku i kuchyni.

Indiánský folklor

Kultura indiánských kmenů Aztéků, Inků, Mayů či Toltéků byla možná rozličná, jedno ale měli indiáni společné - holdovali výrazným vzorům a pestrým barvám, které dodnes navozují atmosféru tajemné exotiky.

Pro indiány je typický také lapač snů. Kmen Siouxů věří, že lapače snů zachycují dobré sny a špatné odhání. Ochrání vás před negativní energií a přináší štěstí v láce i v životě. Podle Siouxů má každá část talismanu svůj magický význam. Může se nosit jako šperk, ale před zlými sny vás ochrání tehdy, když bude zavěšený volně v prostoru místnosti, kde spíte. O tomto indiánském amuletu jsme více psali zde.

Dětský pokoj

Indiánský styl zřejmě nejvíce ocení vaše děti, kterým v pokojíčku můžete postavit teepee, vyšít jim na povlečení šipky, pírka nebo totem a na poličku pořídit kaktus, který je nenáročný na pěstování, hlavně co se zálivky týče.

Dobře vypadají i indiánské pestrobarevné vzory, které můžete třeba namalovat na jednu zeď. Zajímavě bude vypadat i třeba plakát indiána nebo bizona či ležérně zavěšená houpací síť.

Ložnice

I v ložnici se může indiánský styl skvěle vyjímat. Stačí si pohrát s barvami - sytě oranžovou, modrou, červenou či zelenou. V těchto odstínech lze pořídit povlečení, přehozy i polštářky.

V indiánské ložnici vypadají dobře také stylové lampy, pomalované vázy na květiny a dekorace na zdech.

Kuchyně

V kuchyni docílíte indiánského stylu nejsnadnějí pomocí stylového nádobí. Barevné nádobí s nejrůznějšími ornamenty můžete doplnit i prostíráním.

Jídelnu zase doladíte třeba tím, že si na židle pořídíte správně barevné podsedáky, stůl pak můžete postavit na strakatý indiánský kobereček.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008