Sháníte levný nábytek? Zkuste si ho vyrobit z papíru

 Interier 
06. ledna 2018 09:10 / Jan Novák
  0
📷
5 fotografií v galerii
Papírový nábytek vám může dobře sloužit léta Shutterstock
Papírový nábytek může být řešením nejen pro domácnosti, které mají hluboko do kapsy. Zatímco v zahraničí je tato záležitost běžná a u mladých lidí oblíbená, u nás se prosazuje jen velmi pozvolna. Co všechno si můžeme z papíru pořídit?

Pro koho je vhodný papír?

Kouzlo papírového nábytku ocení kdokoliv, ale zpravidla to bývají zejména studenti či mladí lidé, kteří si zakládají svou první domácnost – často společné studentské bydlení. Hodnota papírového nábytku je také důležitá pro ekologicky i ekonomicky smýšlející lidi, pro které je cenné recyklovatelné využití kartonových celků, čistá přírodnost a celková úspora materiálu oproti nábytku klasickému.

Z papíru vyrobíte téměř cokoliv

Z papíru lze vyrobit takřka cokoliv, jak jsme psali například zde. Nábytek z papíru ale nevyužijete v koupelně a v kuchyni na místech, která jsou vystavena vodě. Krásné jsou sety pro děti, poličky, nejrůznější designové stojany, úložné regály, ale výjimkou nejsou ani postele či skříňky. Často se papírový nábytek vyrábí i na zakázku, tedy přesně podle našich představ a přání.

Výhody papírového nábytku

• Nízká váha – oceníte ji při manipulaci v bytě a také při stěhování. Jednotlivé kusy nábytku složíme, naložíme a odvezeme. Žádná složitá demontáž, žádné šrouby, jednoduché, rychlé, stoleček do jedné ruky, postel do druhé – báječné nejen pro studenty.
• Originální design – zejména mladí lidé ocení originalitu a neokoukanost papírového nábytku.
• Ochrana přírody – papírový nábytek bývá nejčastěji vyráběn z nebělených kartonových desek, tedy z čistě přírodních a stoprocentně recyklovatelných surovin.
• Snadná montáž – nemusíte dumat nad sadami vrutů, šroubů a matic. Papírový nábytek se většinou skládá jednoduše a po zapadnutí několika dílků do sebe máme hotovo.
• Cena – pokud nebudeme vybírat v designových kouscích či si přát nějaké speciality na míru, dá se domácnost vybavit papírovým nábytkem za velice slušné peníze. Tam, kde dřevěný nábytek přijde na desetitisíce, se budete pohybovat v tisícikorunách.

Nevýhody nábytku z papíru

• Pozor na děti - papírový nábytek nabízí krásné kousky i pro děti, které jsou navíc bez ostrých rohů. Nábytek ale nevydrží tolik, co nábytek z kovu nebo ze dřeva, což je potřeba dětem vysvětlit.
• Údržba – zapomeňte na tekuté přípravky, stačí prachovka a otírání suchým hadříkem.
• Zacházení – výrobci udávají životnost papírového nábytku nejméně deset let, ale neopatrností ji můžete snížit. Pozor na vylité skleničky, přílišné zatížení nábytku nebo na houpání na židlích.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47