Vyžeňte z vašeho domu chaos - změní vám to život!

 Interier 
14. ledna 2018 07:00 / Marcela Plachá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Zařiďte si bydlení bez zbytečných věcí Shutterstock
Zbavte váš dům všech nepotřebných předmětů, oblečení a nevhodných dárků. Utřete prach, pusťte k vám slunce a čerstvý vzduch. Do vašeho domu se vrátí pozitivní energie, která se přenese i na vás.

Chaos vzniká nejen v domech, ale i v naší mysli. Je to souboj myšlenek, pocitů a nápadů, které se snažíme neustále třídit. Jsou to nevyřízené telefonáty, nezaplacené složenky, nepověšené prádlo. Svojí hlavě ulevíte, když si všechny myšlenky, které vás trápí, napíšete na papír. Tam se uloží, neztratí se a vy si můžete umazat kousek prostoru ve vaší hlavě na příjemnější věci.

Chaos vámi ale bude proudit dál, pokud ho máte všude kolem sebe. Především v podobě různých předmětů ve vašem domě. Těžce se pak cítíte vy a celá vaše rodina, se kterou dům obýváte. Zní to neuvěřitelně, ale špatně se cítí i váš dům. Nemyslíme tím, že by byl živý, přesto z něj proudí negativní energie, která ten chaos způsobuje.

Nemusíte si dávat žádná předsevzetí, začátek nového roku je sám o sobě jakýmsi startovním bodem, který by vám mohl napomoci se rozhodnout udělat změny ve vašem bydlení.

Nebojte se vyhodit nevhodné dárky

Co ten chaos způsobuje? Jsou to všechny věci, které dlouho nepoužíváte a práší se na ně. Mohou to být zbytečné kuchyňské přístroje, dárkové krabičky, zděděné předměty, které se nám vůbec nelíbí, ale máme pocit, že je nemůžeme poslat dál. Mohou to být dárky, které nesnášíme, ale také nemáme odvahu je vyhodit. Jsou to noviny a časopisy, které si chceme jednou přečíst. Je to oblečení, které nám jednou určitě bude dobře nebo se bude hodit naši dětem. Také sem patří nefunkční hračky, se kterými si už dávno nikdo nehraje. Za léta máme nasbírány různé druhy nádobí, každé v několika exemplářích a samozřejmě hromady účtenek, dokumentů, papírů, jež jsou už dávno k ničemu. O dokonalém úklidu šatníku jsme psali zde.

Napravte všechny drobné závady

Chaos vytváří i prasklá žárovka na chodbě. Každý den nás sice rozčílí, že nesvítí, ale pořád není nějak čas ji vyměnit. Jsou to vrzající dveře, mrtvá moucha na parapetu. Všechny tyto drobnosti se spojují v jedno a vytvářejí chaos.

Chcete-li se otevřít novým zážitkům a změnit atmosféru ve vaší rodině, nezbude vám nic jiného, než se pustit do práce. Vezměte jednu místnost po druhé a nemilosrdně vyhazujte. Nesnažte se nepotřebné věci ukládat do zásuvek. Ztratí se vám sice z očí, ale jakmile zásuvku otevřete, chaos na vás opět zaútočí.

Zvoňte a tleskejte, roztančete celý dům

Až bude celý dům či byt uklizen, tak otevřete všechna okna dokořán a nechte jimi proudit čerstvý vzduch. Udělejte to nejlépe za slunečného dne. Pak vyžeňte všechny negativní energie hlukem. Může to být tleskání, gong nebo třeba zvon. Negativní energie se drží hlavně v rozích, proto se snažte dostat hlavně tam a vytvořit zvukem pořádné vibrace.

Kromě slunečního svitu využívejte i světlo svíček. Umístíte-li je do čtyř rohů a doprostřed místnosti, pomohou vám rozhýbat energii. Hned první den ve vašem uklizeném domě pocítíte příval životní energie, jakoby k vám domů vpochodovalo samo jaro.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47