Vánočně nazdobený dům má kouzelnou atmosféru. Udělejte to v předstihu

 Exterier 
20. listopadu 2020 16:14 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vánoční výzdobu instalujte na dům včas Depositphotos
S blížícími se Vánoci bude pomalu, ale jistě přibývat domů, které zkrášlují nejrůznější světelné řetězy a dekorace. Pokud i vy hodláte svůj dům vánočně nazdobit, pořiďte si vhodnou dekoraci a včas ji na dům instalujte. Teď se vám to bude dělat rozhodně lépe, než když udeří mrazy a bude sněžit.

Vánoční osvětlení dokáže každý dům příjemně prozářit a dodat mu kouzelnou atmosféru jako z pohádky. Mezi nejoblíbenější prvky vánočního osvětlení, kterým lze ozdobit rodinný dům a jeho okolí, patří světelné řetězy, krápníky a záclony.

Světelné řetězy

Světelné řetězy lze použít k ozdobení vnitřních prostor domu, můžete je umístit do oken či na zábradlí domu. Světelné řetězy je možné použít také pro ozdobení kontur střech či samotných budov, výkladních skříní obchodů apod. Zároveň je to prvek, který se používá k vánočnímu osvětlení stromků, lze s nimi perfektně rozsvítit vánoční stromek doma v obýváku stejně jako ten venkovní na zahradě. Záleží jen na vás a vaší fantazii.

Světelné rampouchy - krápníky

Vánoční světelné krápníky dokáží dokonale rozsvítit vchody, terasy i balkony, zářivým světlem olemují také střechy nebo i zábradlí. Dlouhodobě oblíbené jsou i problikávající vánoční krápníky, které svými dynamickými změnami osvětlení přitáhnou pozornost každého kolemjdoucího.

Světelné záclony 

Světelné záclony se hodí pro prostorné domy nebo komerční objekty, snadno se s nimi osvětlí velké souvislé plochy. Vyznačují se perfektní svítivostí a díky většímu množství LED je výsledný efekt opravdu jedinečný. I proto patří vánoční světelné záclony mezi neoblíbenější vánoční osvětlení při realizaci větších projektů. O tom, že vánoční ozdoby lze vytvořit i doma za zlomek ceny, jsme psali zde.

Vnitřní ovětlení ven nepatří

Než si plánovanou výzdobu svého domu pořídíte, dobře se ujistěte, že je produkt určený pro venkovní použití. Mezi hlavní odlišnosti interiérového a exteriérového vánočního osvětlení patří typ kabelu, obal chránící jednotlivé LED, dvojitá izolace, venkovní krytí a celková robustnost systému. Na co vše si dát pozor?

  • Zkontrolujte si, zda řetězy splňují bezpečností normy a zda mají dostatečné krytí. Při použití v interiéru by měl řetěz splňovat krytí IP20 a při použití v exteriéru krytí IP44.
  • Dopředu si promyslete, kam budete řetěz umisťovat, abyste měli osvětlení dostatečně dlouhé.
  • Informujte se o napětí a příkonu, ať nejste zaskočeni vysokou spotřebou.
  • Pokud chcete ušetřit, pořiďte si LED vánoční osvětlení, má sice vyšší pořizovací hodnotu, ale má nízkou spotřebu elektrické energie, je úsporné a vyniká dlouhou životností.
  • Na výběr máte z barevných řetězů, řetězů svítících studenou nebo teplou bílou barvou, blikajících řetězů nebo řetězů s flash efektem, tedy efektem záblesků, kdy řetěz působí dojmem padajícího sněhu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47