Co dělat, když minimalisticky zařízený pokoj vypadá nudně

 Interier 
21. prosince 2019 10:01 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co dělat, aby střídmost nesklouzla k nudě Depositphotos
Minimalistické pokoje mají být vzdušné a decentní. Co když ten váš ale vypadá prázdný a nudný? Existuje tenká hranice mezi něčím, co je minimalistické, a tím, co působí nedodělaně a nevyplněně.

V případě, že je váš minimalistický pokoj nudný, následující tipy by vám měly dodat dostatek inspirace k tomu, aby získal charakter a ožil. 

Najděte kousky, které jsou osobní

Pokud jste se vydali minimalistickou cestou a skončili jste se sterilním pokojem, zkuste přidat několik prvků, které vás donutí se usmívat vždy, když se na ně podíváte. Mohou to být stylové polštářky, barevné obrázky nebo hezká pokojová rostlina. Stává se, že kupujeme náhodné dekorace, protože potřebujeme zaplnit místo, nebo byly zrovna ve slevě. Přestaňte nakupovat tímto způsobem a volte předměty, které si opravdu zamilujete. I když je pokoj minimalistický, měl by působit jako váš odraz, když do něj vejdete. 

Přidejte strukturu

Minimalistické palety obsahují spoustu bílé barvy a neutrálních odstínů. Problém je, že tyto barvy občas vypadají chladně. Abyste se cítili útulněji, využijte strukturu materiálu ve váš prospěch. Zaměřte se na materiál závěsů, pletených dek, tkaných koberečků, sametových polštářků a podobně. Jsou k dostání v neutrálních barvách a přesto dodají pokoji zajímavý vzhled. 

Dejte něco na zem

Pro pokoje, které působí extrémně prázdně spíše než minimalisticky, zkuste přidat něco na podlahu. Neznamená to pořídit si něco, co by vám překáželo. Myslíme tím pořídit si kobereček, taburet nebo sedací vak. Můžete přidat třeba i vázu se sušenými květinami nebo nějakou jinou dekoraci.

Zdobte chytře

Váš pokoj nemusí být plný věcí, pokud budete mít jen to, co má pro vás nějaký význam a je vizuálně zajímavé. Zkuste zapojit kontrast. Hledejte nepravidelně tvarovaný stolek nebo zajímavou sošku na noční stolek. Nemusíte to přehánět, když najdete to pravé. Pokud o minimalismu teprve uvažujete, čtěte o jeho výhodách.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve