Vánoční úklid. Jak ho zvládnout rychle a jednoduše?

 Interier 
17. prosince 2019 14:34 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Do vánočního úklidu se chce málokomu  Depositphotos
Vánoce se rychle blíží, což může mnoho lidí stresovat. Je potřeba nakoupit dárky, nazdobit vánoční strom a uklidit celou domácnost. Když chcete, aby bylo vše dokonalé, bude vás to stát hodně úsilí. Zkuste si zjednodušit alespoň úklid.

Vánoce by měly být svátky klidu, ale v mnohých domácnostech to tak před nimi rozhodně nevypadá. V dnešní době představují pro mnoho lidí Vánoce spíše stres, protože musí stihnout zařídit spoustu věcí. Pro někoho je důležité, aby neměl na Vánoce doma nepořádek. Důkladný úklid však zabere spoustu času. Přečtěte si, jak ho zvládnout co nejrychleji.

Uklízejte směrem odshora dolů

Úklid by měl probíhat odshora dolů v každé místnosti. To znamená, že začnete u stropu. Zbavíte se pavučin na stropě, utřete prach ze skříní a nakonec vysajete či umyjete podlahu. Díky tomu zabráníte opětovnému zašpinění již uklízeného místa. Navíc váš úklid bude mít řád, takže bude rychle odsýpat.

Důkladně uklízejte jen nepořádek, který jde vidět

Patrně byste měli nejraději uklizený byt důkladně, ale ne vždy je to možné. Pokud vám nezbývá moc času, nežeňte se do úklidu na sto procent. Raději si v klidu nakupte dárky a odpočiňte si, ať máte na Vánoce dostatek energie, abyste se mohli věnovat svým blízkým.

Ukliďte jen viditelný nepořádek. Neřešte rozházené oblečení ve skříních nebo nepořádek v šuplících. Když si budete rozdávat dárky u vánočního stromku, nepůjde to vidět. Nemusí být vše dokonalé, hlavní je odpočinek a čas strávený s rodinou.

Nachystejte si ocet

Ocet je univerzální pomocník v domácnosti. Nemusíte si kupovat několik čisticích prostředků na různé povrchy. Téměř na všechno vám pomůže voda s octem. Celkově vám zjednoduší práci, protože nebudete muset nakupovat několik saponátů a poté je hledat po bytě.

S pomocí octa se zbavíte vodního kamene. Zvládne zničit kvasinky a plísně v koupelně i v kuchyni. Můžete ho využít na připáleniny, mytí různých povrchů a vydezinfikujete s ním i podlahu. Přečtěte si, jak jednotlivé spotřebiče zbavit vodního kamene.

Zapojte do úklidu všechny členy domácnosti

Úklid zvládnete mnohem rychleji, když ho rozdělíte mezi celou rodinu. Rozhodně by úklid celého domu neměl být jen na vás. Kromě toho, že bude vše rychleji uklizeno, budete spolu trávit čas i při práci. Můžete si během úklidu povídat.  

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve