Proměňte vaše skříně nebo komody v nový kousek. Stačí vyměnit úchytky

 Tipy a inspirace 
26. prosince 2018 11:52 / Šárka Sokolská
  0
📷
8 fotografií v galerii
Vaše komoda získá s novými úchyty zcela nový vzhled Shutterstock
Možná, že už se vám omrzela vaše skříň nebo komoda, kterou máte v domácnosti. Nemusíte však hned letět do obchodu pro novou. Zkuste malou změnu, která však nábytku dodá zcela jiný šmrnc. Vyměňte pouze úchytky.

Každá úchytka, byť malá a nenápadná, umí z nábytku udělat zajímavý a netradiční kousek. Pokud je tedy vaše komoda nebo skříň v dobrém stavu, pak stačí skutečně malá změna, a to ve formě úchytek. Nábytek tak získá zcela nový rozměr. A pro nové úchytky také nemusíte bezpodmínečně do obchodu. Klidně si je můžete doma vyrobit sami.

Do dětského pokoje

Děti milují různé postavičky nebo zvířátka. Udělejte jim tedy nové úchytky z různých plastových figurek, s nimiž si již vaše ratolesti nehrají. Můžete je přestříkat metalickou nebo jinou barvou, aby ladily s interiérem a pak je buď přilepte kvalitním lepidlem, nebo je prostě přišroubujte k dvířkám. Nábytek stejně tak dobře můžete polepit různými dekoracemi či samolepicí tapetou.

Mašle a pásky

Pokud máte doma kožený opasek, který už nenosíte, nebo je na některém místě poškozený, můžete jej použít k výrobě elegantních madel. Stačí pásek rozstříhat, konce upravit do libovolného tvaru a pak jen přišroubovat na místo. A podobně to můžete udělat i se starými nevyužitými mašlemi nebo jinými kusy látek.

Závan přírody

Máte rádi přírodní věci? Pak vyrazte na procházku a nasbírejte si tam různé kamínky nebo větvičky. Ty můžete různě nabarvit nebo nalakovat a získáte tak originální úchytky. I s kamínky si můžete pohrát a libovolně je nabarvit. Stačí je pak přilepit speciálním lepidlem a další úchytky máte na světě. Místo kamenů lze použít i mušličky. Stačí je přilepit k vhodnému šroubu a připevnit k šuplíku či na dvířka.

Vše, co je po ruce

Nové úchytky můžete mít také z různých předmětů, které už máte prakticky na vyhození. Dobře mohou posloužit staré lžičky, nepotřebné vodovodní kohoutky nebo korkové špunty od sektů nebo vína. Stačí se jenom rozhlédnout kolem sebe. A pokud máte šikovné ruce a nebojíte se velkých změn, zkuste vdechnout svému nábytku zcela nový rozměr. Patinujte jej. Návod najdete zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod