Nudí vás vaše podlaha? Máme pro vás velmi netradiční novinku, jak ji oživit

 Interier 
12. února 2018 13:13 / Šárka Sokolská
  7
📷
7 fotografií v galerii
Ze své ložnice si můžete udělat třeba krásnou vodní plochu s lekníny Internet
Nudí vás vaše podlaha a chtěli byste vyzkoušet něco netradičního, co má skutečně šmrnc? Co tak 3D podlaha, díky níž se vaše koupelna může proměnit třeba v podmořský svět, ze kterého na vás budou vyskakovat delfíni. Z obýváku si můžete udělat prales nebo propast.

3D optické iluze už dávno nejsou jen oblíbenou filmařskou technikou. Nyní jich docílíte i v interiérovém designu. Lité podlahy, ze kterých vystupují do prostoru například delfíni, květy, knihy, mořské vlny nebo čerstvá tráva osloví snad každého.

Výdrž desítky let

Jsou vhodné pro interiéry i exteriéry. Ale vzhledem k tomu, že jde o poměrně moderní a nadčasový design, je potřeba zvážit, zda se tento typ podlahy hodí zrovna do vašeho interiéru. Nicméně, pokud už se pro ni jednou rozhodnete, pak vězte, že tato podlaha vám vydrží roky. Údajně až čtyřicet let.

Tekuté lino

Těmto podlahám se také říká tekuté linoleum. Na čistý a vyhlazený betonový povrch se nejprve nanese penetrační směr a na něj se následně aplikuje speciální PVC fólie s motivem. Na závěr se celý obrazec zalije průsvitnou epoxidovou směsí. Tato směs je tvořena polymerem, což je materiál syntetického původu na bázi epoxidové pryskyřice. Tyto speciální látky jsou velmi adhezní a po naprostém vytvrzení vynikají odolností vůči celé řadě chemikálií. Navíc jsou ekologické.

Odolá chemikáliím i teplotám

Kromě velké životnosti jsou podlahy značně odolné vůči vysokým teplotám, navíc dobře odolávají i chemikáliím. Tyto podlahy jsou pevné, je u nich i nízké riziko vzniku prasklin a obdobných defektů.

Široká škála barev a vzorů

Vzorů a obrazů se nabízí mnoho. Zatím jsou nejoblíbenější ty s mořskou tématikou, které se nejčastěji objevují v koupelnách. Pokud uvažujete o kompletní rekonstrukci koupelny, máme pro vás tip, jak ji udělat novou a bez bourání. O tomto tématu jsme více psali zde. S 3D podlahou si také můžete sami vyhrát. Některé firmy nabízejí svým zákazníkům, že jim vytvoří 3D obrazec z přinesené fotografie. Samozřejmě jedinou nevýhodou je cena takové podlahy, které se pohybuje v rozmezí od 800 do 2 500 Kč za 1 metr čtvereční. Nicméně výsledný efekt bude skutečně stát za to.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve