Je zima a hlodavci hledají úkryt. Do boje s nimi můžete zapojit i mobilní telefon!

 Tipy a inspirace 
16. prosince 2017 10:38 / Jan Novák
  3
📷
6 fotografií v galerii
Teploty klesají a potíže s hlodavci se zvětšují Shutterstock
Hlodavci obtěžují zejména majitele rodinných domků a chat. Potíže se ještě násobí v zimním období, kdy myši hledají kvůli sněhu a mrazu hůře potravu. Do boje s nimi můžete zapojit moderní pasti, které vám likvidaci nezvaných návštěvníků usnadní.

Běžné prostředky mnohdy selhávají. Navíc klasické pasti musíte hlídat a prostory, kam jste umístili návnadu, je také potřeba pravidelně kontrolovat. Uhynulý potkan totiž není nic, co byste ve svém domě chtěli mít.

Nechcete kontrolovat pasti? Napíšou vám samy

Moderní pasti jsou vybavené signalizací. Pokud myš návnadě neodolá, přijímací zařízení se rozbliká nebo vydá zvukové znamení v některé ze zásuvek vaší domácnosti. Novější pasti toho umí ještě víc. Systém vám zašle SMS nebo e-mail v momentě, kdy past sklapne.

Vybírat se dá hned z několika modelů od výrobců z celého světa. Pořídit si můžete například mechanickou past s elektronickým systémem, který s vámi komunikuje on-line. Jedno řídící centrum dokáže spravovat až 100 pastí najednou, což bohatě postačuje pro každý rodinný dům.

Klasické pružinové pasti na větší počet hlodavců nestačí, je třeba pořídit vícenásobné pasti. Zabíjejí elektrickým výbojem. Zabití je jisté, přesné a past po zabití tělo automaticky přesune do zásobníku a opět se připraví na příchod dalšího hlodavce. U elektronické vícenásobné pasti je ale třeba počítat s vyšší cenou. Také si musíte pohlídat, abyste na dobu své nepřítomnosti měli dostatečně silné baterie.

Potřebujete vyhnat z domu kunu? Rady, jak se zbavit tvora, který sice vypadá roztomile, ale pokud se vám usadí na půdě, čeká vás hotové peklo, si přečtěte zde. Pokud se vám zdá hubení hlodavců příliš pracné, komplikované, nebo se hlodavců prostě štítíte, můžete si povolat na deratizaci profesionály, kteří situaci vyřeší za vás. Jednoznačně tedy existuje řešení pro každého.

Témata: myš, past, technologie, e-mail
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve