Využijte dřevěné přepravky a udělejte si z nich nový nábytek

 Interier 
13. listopadu 2017 10:48 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
I z obyčejných dřevěných přepravek lze udělat moderní doplněk vašeho interiéru Shutterstock
Vybavit si domácnost novým nábytkem nemusí být nutně záležitost desetitisíců korun. A dokonce ani tisíců. Poradíme vám, jak si můžete vykouzlit nový interiér za pár korun. A potřebovat k tomu budete jenom pár bedýnek od ovoce či zeleniny a nátěrovou barvu.

Je to skutečně jednoduché. Sežeňte si pár dřevěných přepravek. Dnes je supermarkety nabízejí prakticky zdarma. A pak si ještě přikupte barvu na dřevo. Je jedno, jestli zvolíte bílou nebo jiné barvy. Fantazii se meze nekladou.

Jednotlivé přepravky potom očistěte a pokud na nich najdete například odštípnuté kousky dřeva, zahlaďte je jemným brusným papírem. Pak už jen vezměte do ruky štětec a natírejte. Barvu potom nechejte dobře zaschnout.

Noční stolek nebo stůl

Teď už je jen na vás, jaký nábytek si z přepravek vytvoříte. Můžete si z nic seskládat praktický stůl do obývacího pokoje, a nebo mít nový noční stolek do vaší ložnice, kam se vám vejde lampička i knížky na čtení.

Stojan na květiny

Pokud máte doma spoustu květin a už nevíte, kam s nimi, vytvořte si z přepravek květinovou stěnu. Přepravky naskládejte buď na sebe nebo vedle sebe. Můžete kombinovat umístění na výšku či na šířku.

Nové police raz dva

Z přepravek si rovněž můžete vytvořit nové poličky na stěnu. Jen myslete na to, že běžně dostupné přepravky nejsou zrovna z pevných desek, takže i jejich nosnost není veliká. Pokud tedy máte v plánu naskládat do polic knihy nebo těžší předměty, raději si pořiďte přepravku z masivnějšího dřeva. Nezapomeňtě hlavně o svůj nábytek pravidelně pečovat. O tom, jak mu správnou údržbou prodloužit životnost jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008