Jak vybavit byt, aby se vám dobře hublo

 Tipy a inspirace 
02. ledna 2019 17:53 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dostupnost váhy a měření obvodu pasu dělá divy Pexels
Pokud si myslíte, že nezáleží na tom, co máte kolem sebe, jestliže chcete dodržovat zdravý životní styl, pak se mýlíte. Existuje několik zásad, které byste měli určitě dodržovat a pak různá doporučení, která vašemu cíli pomohou.

Hubnutí je především o jídle a potom také o pohybu. Ale aby se obojímu u vás doma dobře dařilo, je třeba zařídit váš byt tak, abyste měli pro váš záměr zhubnout správnou motivaci. Není to tak složité, jak sami uvidíte.

Mějte váhu k dispozici

Nejen, že si pořídíte osobní váhu, ale také ji mějte na vhodném místě k dispozici. Važte se i několikrát denně. Vědci totiž prokázali, že člověku velmi pomáhá jednak záměr dosáhnout určité váhy a pak také znalost, jak vaše tělo reaguje na různé podněty. Když budete sledovat vaše váhové úbytky či naopak přírůstky, uděláte si lepší představu o tom, jestli postupujete ve svém snažení správně. Váha samozřejmě není to jediné, ale je to dobrý motivační prvek a snadnost jejího použití je naprosto zásadní. Pořiďte si klidně nějakou pěknou, moderní. Jste-li nadšenci pro chytré technologie, je celá řada vah, které můžete propojit i s vaším mobilním telefonem. Poblíž mějte i centimetr na měření obvodu pasu a boků. Někdy stačí i opasek a hned vidíme, jak na tom jsme.

Pořiďte vhodné talíře

Je opět vědecky prokázáno, že člověk dokáže významně snížit svůj kalorický příjem jen na základě zmenšení plochy používaných talířů a použitím talířů správné barvy. Zatímco u rozměrů je nám vše jasné, u barvy je věc složitější, neboť záleží na tom, aby jídlo bylo na talíři kontrastní. Servírujeme-li tmavě vyhlížející pokrm, měli bychom mít světlé talíře a obráceně. Jídelní stůl situujte nejlépe k oknu a mějte ho vždy dobře osvětlený. I to má vliv na náš stravovací režim. Více podrobností o tomto tématu najdete v článku zde.

Pořiďte sportovní vybavení

Nejen, že si pořídíte sportovní vybavení, ale pořiďte takové, které se stane součástí vašeho bytu a vy ho budete moci okamžitě použít. Velmi motivační jsou žebřiny, které slouží jak ke cvičení, tak také k protahování. Navíc v prostoru nezaberou skoro žádné místo a lze je používat i k nouzovému odložení oblečení na ramínkách v případě početnější návštěvy. Existuje ale řada dalšího vybavení, které může odpovídat vašim zájmům. Ještě jiné přizpůsobení bytu bude spočívat v tom, že si usnadníte používat to vybavení, které již máte. Dáte mu vhodné místo, uděláte pro něho poličku, držák nebo jiným vhodným způsobem sportovní vybavení zviditelníte.

Třiďte odpad

Pokoušejte se o co nejmenší produkci odpadu. Bude to mít vedlejší dopad na vaše stravování, začnete se více zamýšlet nad tím, co jíte. Budete postupně jíst zdravější věci v menším množství, protože otázky ekologie a zdravého životního stylu ve stravování jsou spolu propojené.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?