Modulární domy jsou pro lidi, kteří chtějí bydlet rychle a levně

 Technika 
20. února 2018 13:35 / Jan Novák
  0
📷
3 fotografie v galerii
Domy poskládané z modulů mají také nízké provozní náklady Internet
Modulární domy jsou ideálním typem bydlení pro ty, kteří chtějí bydlet co nejrychleji a přitom se nechtějí příliš zadlužit.

Modulární bydlení je vhodné například pro mladý pár či rodinu, která se nechce nebo nedokáže s náležitou vervou pustit do stavby domu svépomocí a ušetřit tak alespoň nějaké finanční prostředky.

Stavba z modulů nevyžaduje vysoké provozní náklady

Domy poskládané z modulů navíc dnes nabízejí kvalitní bydlení v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu, a tedy s nízkými provozními náklady.

Dávno také neplatí, že modulární domy mohou mít jen tvar kvádru, nebo nejsou vhodné pro celoroční bydlení. Modulové domy mohou být i vícepatrové, jak jsme psali zde.

Když investor dokáže ocenit kvalitu a netradiční ztvárnění, mohou být takové domy velmi různorodé, vypadat zajímavě, být například obložené dřevem anebo barevnou fasádou.

Fantazii se meze nekladou

Při stavbě modulárního domu vás svazuje rozměr vašeho pozemku. Jiné omezení tvaru či velikosti neexistuje. Lze vybírat z širokého množství nejrůznějších dispozičních řešení interiéru a z neomezeného počtu sestav.

Také materiály mohou být různorodé. Modulární domy mohou být s fasádou ze dřeva, plastových palubek, s fasádou keramickou či hliníkovou, lamelovou anebo z kombinace cementotřískových desek se sklem.

Nejlevnější nemusí být nejvýhodnější

Když vybíráte svůj modulární dům, neberte automaticky nejlevnější variantu. je dobré sbírat nejprve informace o zkušenostech různých majitelů s tímto typem bydlení a také s různými dodavatelskými firmami.

Je vhodné zjistit si, co za danou cenu ta která firma nabízí. A také brát zřetel na to, že je velký rozdíl v tom, zda je daný modul již perfektně vybavený tepelnou izolací, elektroinstalací, sociálním vybavením, odpadem, zabezpečením proti požáru nebo zda je to jen holý prostor.

Modulární dům lze přemístit

Modul je z výroby přivezen kamionem na pozemek, poté umístěn jeřábem na vybrané místo. Proto by měla být zajištěna pro jeho dovoz potřebná šířka příjezdové komunikace.

Vzhledem k takto jednoduchému umístění je možné modulové stavby také přemisťovat na jiná místa. Jedná -li se o celou modulovou sestavu, můžeme ji demontovat a poté rovněž převézt na jiné místo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47