Probuďte tělo ze zimního spánku a pořiďte si trampolínu

 Tipy a inspirace 
20. února 2018 08:00 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Skákání na trampolíně je zdravé a k vašemu tělu šetrné Pixabay
Trampolíny nejsou jen pro děti. Skákání na nich má mnoho zdravotních přínosů, a to nezávisle na věkové či váhové kategorii. Probuďte tělo ze zimního nicnedělání a pořiďte si tu svou také!

Skákání na trampolíně vám prospěje

Jedná se o velmi zdravé, zábavné a nenáročné cvičení, které si užije celá rodina. Nemusí být přitom jen venku, vejde se i do pokoje, jak jsme psali zde.

Málokdo by řekl, že má trampolína na vaše tělo takový efekt. Skákání je méně namáhavé ve srovnání například s během, přesto při něm spálíte minimálně polovinu kalorií.

Odbouráte více kalorií než při běhu

Člověk vážící 70 kilogramů spálí po deseti minutách skákání asi 37 kalorií, zatímco při běhu o rychlosti 20 kilometrů za hodinu je to asi 88 kalorií. A řekněme si upřímně – kdo z nás by za hodinu uběhl 20 kilometrů?

Většina lidí běhá pomaleji, takže počet spálených kalorií bude srovnatelný se skákáním na trampolíně.

Skákání na trampolíně je šetrné

Nedoskakujete na pevný povrch, proto šetříte klouby. Kosti se zpevní, takže předejdete osteoporóze. Ačkoliv vám bude připadat, že si vlastně hrajete, tělo ve skutečnosti dostane zabrat.

Protáhnete všechny svaly, unavíte se a budete celkově spokojenější. Není žádným tajemstvím, že při fyzické aktivitě se uvolňuje hormon štěstí.

Trampolína pomůže získat rovnováhu

Velkou roli hrají trampolíny v získávání rovnováhy. Zpočátku pro vás možná bude těžší koordinovat všechny pohyby tak, abyste nespadli, ale časem se tato schopnost zlepší.

Proto jsou trampolíny skvělé rovněž pro děti. Pomáhají jim naučit se získat kontrolu nad svým tělem. Na internetu najdete spoustu videí a návodů, které vám ukážou, proč je skákání nikdy nekončící zábava.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve