Tímto způsobem snadno vyčistíte i to nejšpinavější nádobí

 Tipy a inspirace 
20. prosince 2017 17:32 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
V kuchyni vám pomůže nečekaný pomocník Pexels
Každá hospodyňka ví, jak je těžké vydrhnout nádobí od připáleného tuku. Ano, můžete si v obchodech vybírat z řady čisticích prostředků, ale jsou často dost drahé a navíc obsahují řadu chemikálií. Zkuste to jinak!

Pomoci vám může podomácku vyrobená čistící pasta, k jejíž výrobě budete potřebovat jen běžně dostupné prostředky: jedlou sodu a peroxid vodíku.

Postup

Smíchejte obě ingredience dohromady. Aplikujte je na špinavý hrnec a nechte pět minut působit. Potom nádobí opatrně umyjte měkkou houbičkou. Budete překvapeni velkolepým výsledkem. Tento univerzální čisticí prostředek totiž funguje okamžitě.

Tato směs je ideální pro čištění kuchyňského nádobí, ale můžete s ní umývat i smaltované hrnce a nádobí z nerezové oceli. Funguje rovněž na čištění sporáku, kuchyňské linky či kliky od dveří.

Jediná nevýhoda tohoto domácího čističe spočívá v tom, že si ho nepřipravíte na delší dobu dopředu. Peroxid vodíku se totiž rychle rozkládá, čímž ztrácí svou účinnost. O dalších způsobech, jak si poradit se špinavým nádobím, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve