Vyrobte si krásné a originální ozdoby na vánoční stromeček

 Tipy a inspirace 
17. prosince 2017 08:54 / Šárka Sokolská
  0
📷
9 fotografií v galerii
Ručně vyrobené ozdoby jsou originální a nestojí mnoho Pixabay
Určitě už přemýšlíte, jak si letos ozdobíte svůj vánoční stromek. Co takhle ho letos udělat trochu netradiční díky vlastnoručně vyrobeným ozdobám, které zvládnou i děti?

Nechte letos své vánoční dekorace odpočívat v krabicích, nebo vytáhněte jen ty nejoblíbenější, které se budou na stromku vyjímat a zbytek si vyrobte sami. Zde se dočtete, jak správně vybrat vánoční stromek, aby vám neopadal.

Co budete potřebovat

Připravte si vodou ředitelné lepidlo, nafukovací balonky, staré žárovky nebo polystyrenovou kouli a pak něco, čím své nové ozdoby zkrášlíte.

Mohou to být flitry, korálky nebo třeba i střepy z rozbitých ozdob, různé provázky nebo barevné kuličky - záleží na vaší fantazii. V klidu se posaďte, pusťte si koledy, dejte si něco dobrého k pití a jdeme na to.

Provázková koule

Na tuto ozdobu budete potřebovat lepidlo, balonek, provázek nebo vlnu a popřípadě i třpytky.

Postup:

V misce smíchejte lepidlo s vodou. Poměr se liší podle hustoty lepidla, ale obvykle to vychází na lepidlo a vodu v poměru 1:2. Potom nafoukněte balonek, ale jen do takového rozměru, jak chcete mít velkou ozdobu. Konec balonku něčím utáhněte.

Vezměte provázek nebo kousek vlny a tou balonek libovolně omotejte. Konec potom zasuňte pod jeden z provázků, aby se neuvolnil. Celý výtvor namočte do lepidla a nechte provázky nasáknout.

Na závěr jej můžete posypat třpytkami a pak už jen nechte uschnout. Jakmile lepidlo zatuhne, balonek propíchněte, vyjměte a přidělejte háček.

Žárovkové špičky

Jestli máte doma staré špičaté žárovky, nebo jiné, které už dosloužily, nevyhazujte je - použijeme je na další dekoraci. Kromě toho budete znovu potřebovat třpytky a tekuté lepidlo, které bude dobře držet na skle.

Postup:

Nasypte si třpytky do mističek. Je jedno, jestli zvolíte jednu barvu nebo více. Můžete i smíchat několik barev do sebe. Žárovku dobře odmastěte a její konec omotejte provázkem nebo na něj přidělejte drátěné očko.

Poté vezměte štětec a potřete žárovku lepidlem. Pomocí lžičky následně žárovku obsypte třpytkami. Dělejte klidně barevné pásky nebo do flitrů namočte jen některá její místa. Nechte zde vyniknout svou vlastní fantazii.

Z rozbitých baněk nové

Novou ozdobu si můžete klidně udělat i ze starší stromečkové dekorace, která je třeba rozbitá nebo ohořelá od prskavek, a nebo se vám už prostě nelíbí. Kromě toho si ještě připravte opět misku s lepidlem a polystyrenovou kouli.

Postup:

Na kouli nejprve přidělejte háček, ať máte ozdobu za co pověsit. Staré skleněné dekorace dejte do sáčku a doslova je rozdrťte na padrť - třeba válečkem na těsto. Polystyrenovou kouli natřete lepidlem a s pomocí lžíce ji obsypejte skleněnou drtí. Nechte zaschnout.

Korálková ozdoba

Jestli se vám doma povaluje pár korálků nebo perliček z roztrženého náhrdelníku, můžete je použít pro vytvoření další vánoční dekorace. Opět si přinesete lepidlo a polystyrenovou kouli, na kterou předem připevněte háček.

Postup:

Je to velmi jednoduché. Kouli postupně natírejte lepidlem a na ni libovolně a dle vlastní fantazie lepte korálky nebo perličky. To samé můžete udělat i s ozdobnými knoflíky. Pak už jenom zdobte, zdobte a zdobte. A nezapomeňte ani na svůj dům či byt. Ten můžete také zkrášlit dekoracemi, které stojí jen pár korun.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve