Díky těmto trikům se i během tropických nocí vyspíte

 Tipy a inspirace 
21. července 2021 14:38 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nedostatek spánku způsobuje celou řadu problémů Pixabay
Také nemůžete během horkých letních nocí spát? Díky těmto trikům budete spát doslova jako miminko.

Zatímco v zimě se těšíte na teplé letní dny, během parních dnů naopak sníte o sněhu, ledu a teplotách pod bodem mrazu. A obzvláště v noci, kdy teploty neklesají pod dvacet stupňů Celsia a nelze kvůli tomu spát. Jak se tedy během letní noci vyspat? 

Na studené zapomeňte

Sice je to hrozně osvěžující pustit si na sebe studenou vodu, ale tento pocit netrvá dlouho. Tím, že své tělo rychle ochladíte, má totiž zase váš organismus potřebu tuto tepelnou ztrátu dorovnat. Výsledek? Začnete se více potit. Místo toho si raději dejte vlažnou sprchu a použijte osvěžující sprchový gel. A to samé platí i o pití nápojů. Místo vychlazeného drinku s kostkami ledu si dopřejte bylinkový čaj, který má pokojovou teplotu. Například šalvěj i máta mají obě osvěžující chuť a obě účinkují proti pocení.

Žádné pikantnosti 

K létu patří grilování. Jenomže maso bývá často naloženo v pikantních marinádách, které obsahují nemalé množství soli. A výsledkem je zvýšené pocení. Sůl totiž odvádí z těla vodu, pálivé koření roztahují cévy a zvyšují průtok krve v organismu. Tělo se tak více prohřívá, a tím pádem také potí. Proto se zejména večer snažte vyhýbat pikantním jídlům a raději využívejte čerstvé bylinky. Stejně tak se v odpoledních hodinách vyhýbejte kávě a kofeinovým nápojům.

Bez něj, nebo s ním? 

Spát nazí je prospěšné a dokonce i zdravé. Proč? O tom jsme více psali zde. Nicméně během tropické noci už to tak přínosné pro vás být nemusí. Kůže v oblasti podpaží a klína se na sebe lepí, nemůže dýchat a o to více se potí. Výsledkem mohou být různé opruzeniny a další kožní problémy. Proto si raději na sebe berte bavlněné pyžamo s rukávky a nohavičkami, které je prodyšné a navíc zabrání pokožce se na sebe lepit.  Stejně tak volte během léta povlečení, které je z bavlny nebo saténu a flanelové schovejte na zimu. 

Zdroj: resmed.comhealthline.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47