Starý nábytek vám může doma ještě dobře posloužit

 Tipy a inspirace 
09. června 2020 12:00 / Hana Jordánová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Nevyhazujte staré šuplíky, ještě vám mohou netradičně posloužit Depositphotos
Chystáte se modernizovat nábytek, ale nevíte, co se starým? Zřejmě je budete vyvážet do sběrného dvora, ale šuplíků byste se rozhodně zbavovat neměli. Budete překvapeni, jak je ještě můžete využít.

Přeměnit starý šuplík na novou netradiční věc v domácnosti nemusí být ani příliš těžké. Stačí trocha fantazie, průměrná zručnost a sami budete překvapeni, jaké originální kusy ze šuplíků vytvoříte. Přinášíme vám inspirace, jak využít zdánlivě nepotřebné zásuvky ze starého nábytku.

Květinový stolek nebo truhlík

Staré šuplíky můžete naskládat kaskádovitě na sebe a do každého zasaďte jinou rostlinu. Vytvoříte si zajímavý stojan na květiny. Můžete jej také natřít různými barvami a tím ho udělat ještě veselejším. Pokud budete chtít atypický truhlík na okno, vyrobíte jej snadno ze dvou šuplíků. Je však třeba je pevně zajistit, zvlášť pokud bydlíte ve vyšších patrech, aby je vítr nevyvrátil.

Botník

Pletou se vám v předsíni pod nohama stále boty, papučky a jiná obuv vašich dětí? Natřete-li staré šuplíky jednotnou barvou, můžete lehce vytvořit botník pro vaše nejmenší. Šuplíky nechte kaskádovitě otevřené, aby větraly a rázem máte skvělého pomocníka, se kterým udržet pořádek v botách je maličkost. K tomuto účelu můžete použít i celou starou komodu.

Zásuvka pod postel

Pokud potřebujete zlikvidovat větší komodu, použijte ji jako zásuvku pod postel. Šuplíky v tomto případě je naopak vhodné odstranit nebo nechat jen některé na třídění všeho, co budete do zásuvky ukládat. Je možné ukládat deky nebo lůžkoviny. Menší děti budou mít zase radost z toho, že stačí vysunout zásuvku, uklidit hračky a zavřít. Pokojík je rázem pefektně uklizený.

Poličky

K vytvoření poliček ze starých šuplíků budete potřebovat jen jejich dno a čelní stěnu. Ostatní boční části opatrně odřežte a poličku natřete nebo můžete ponechat i původní vzhled. Stačí dvě nebo tři poličky zavěšené na zdi a máte originální dekoraci, kterou můžete použít na cokoliv, třeba na knížky, na obrázky nebo jiné nejrůznější dekorace. K upevnění poliček budete potřebovat hmoždinky, aby vydržely i větší zátěž.

Komoda

Vyzkoušet můžete také třeba nový typ komody. K tomu použijte rozměrově odlišné šuplíky a dle libosti je seskládejte. Pokud vám vznikne prázdné místo, nic se neděje. Nechte ho klidně volné a můžete sem třeba vložit květinu nebo drobnou dekoraci. Investovat musíte pouze do horní desky.

Vždy bude záležet na vaší fantazii a zručnosti. Určitě vás napadnou další možnosti, jak šuplíky využít. Co třeba šperkovnice, zásobník na časopisy, držák na ručníky a utěrky nebo polička na drobnosti do koupelny?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47