Jak vyčistit sušičku, správně v ní sušit prádlo a k čemu ještě využít získanou vodu

 Technika 
17. srpna 2023 06:15 / Ema Maxová
  1
📷
1 fotografie v galerii
Sušička na prádlo může být velmi užitečným pomocníkem Depositphotos
Sušičky jsou skvělým pomocníkem při sušení prádla, ale jako každé zařízení, potřebují pravidelnou údržbu, aby fungovaly správně a bezpečně. V tomto článku se zaměříme na to, jak správně vyčistit sušičku, jak v ní sušit prádlo a jak využít získanou vodu.

Sušička dokáže rychle a účinně vysušit prádlo, což může být zvláště v zimních měsících velkým přínosem, kdy venku není možné prádlo usušit na slunci. Sušička také může šetřit čas a usnadnit práci s prádlem, což je v dnešní uspěchané době velmi důležité. Nicméně, je třeba dodržovat návody a pokyny pro použití sušičky, aby nedošlo k poškození prádla nebo ke zbytečnému plýtvání drahými energiemi.

Jak vyčistit sušičku:

  • Vypněte sušičku a odpojte ji od zdroje napájení.
  • Vyjměte filtr a odstraňte z něj veškerý prach a vlákna. Pokud je filtr znečištěný, opláchněte ho pod tekoucí vodou a nechte ho vyschnout.
  • Vyjměte koš na prádlo a očistěte jej od všech nečistot.
  • Očistěte vnitřní stranu sušičky mokrou hadříkem nebo papírovým ubrouskem. Dbejte na to, aby se do vnitřku sušičky nedostalo žádné vlákno nebo cizí těleso.
  • Při čištění vnější strany sušičky použijte mokrou hadřík a jemné čisticí prostředky. Nedoporučuje se používat abrazivní prostředky, které mohou poškrábat povrch sušičky.
  • Vyčištěte ventilaci sušičky od prachu a vláken, aby zůstala funkční.

Jak správně sušit prádlo v sušičce:

  • Vybírejte vhodný program pro sušení prádla. Každý typ tkaniny má své specifické sušící požadavky, proto se ujistěte, že používáte správný program.
  • Dbejte na to, aby prádlo bylo dobře odstředěné před vložením do sušičky. V opačném případě bude trvat déle, než se prádlo usuší, a bude to spotřebovávat více energie.
  • Nepřekračujte maximální kapacitu sušičky. Přeplněná sušička bude trvat déle, než se prádlo usuší, a to bude spotřebovávat více energie.
  • Nenechávejte mokré prádlo v sušičce déle, než je potřeba. To může způsobit zvýšení množství vlhkosti a zpomalit sušení.

Jak využít získanou vodu:

Věděli jste, že sušička může také vytvářet vodu? Tuto vodu lze využít na různé účely, například:

  • K zalévání rostlin - Získanou vodu lze použít k zalévání rostlin. Voda, kterou sušička vytváří, obsahuje pouze malé množství detergentů a může být vhodná pro rostliny, které preferují kyselé prostředí.
  • Čištění podlah - Vodu lze použít k čištění podlah nebo koupelen.
  • Toaletní nádrže - Voda z sušičky může být také využita k naplnění toaletní nádrže. Je však třeba být opatrný, aby npři manipulaci edošlo k poškození nádrže nebo jiných součástí.
  • Mytí oken - Voda z sušičky může být také použita na mytí oken.

Jak vidíte, sušička může být užitečným pomocníkem v domácnosti nejen při sušení prádla, ale také při využití získané vody. Pokud budete dodržovat správnou údržbu a postupy, můžete si být jisti, že vaše sušička bude fungovat dlouho a bezpečně.

Autorský článek, další zdroj informací: oficiálních stránek výrobců sušiček a návodů k obsluze, odborných článků o údržbě domácích spotřebičů a také z vlastní zkušenosti s používáním sušičky a využíváním získané vody.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve