Rekonstruujete koupelnu? S našimi tipy to zvládnete hravě

 Rekonstrukce 
06. prosince 2018 06:31 / Martina Langová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Zařiďte si místnost pro očistu přesně podle svých představ Shutterstock
Musí být jednoduchá, čistá a funkčně zařízená. To je jasné. Co všechno by v koupelně nemělo chybět, aby vám opravdu maximálně vyhovovala? Zde máte to nejdůležitější, na co rozhodně nezapomenout.

Sepište si seznam toho, co v koupelně rozhodně chcete mít a za žádnou cenu z něj neustupujte. Časem by vás to mohlo pořádně mrzet. Lepší nyní investovat o něco více, než později plakat nad tím, že jsme to vlastně celé chtěli jinak.

Styl je základ

Koupelna by měla mít stejný styl, jako má zbytek celého bytu či domu. Bude-li zařízena jinak, nezapadne a bude to vypadat opravdu divně. Držte se tedy stejného stylu a pořizujte i doplňky, které ladí se zbytkem interiéru v domě. Pokud přesto toužíte po lehce odlišných doplňcích, pak se v každém případě poraďte s expertem, který posoudí, zda je to vhodné. Případně vám dá doporučení na nějaký kompromis. Ladit by totiž měly nejen samotné doplňky, ale rovněž dlažba, obklady či nábytek.

Stejný styl

I když budete doplňky či nábytek nakupovat v několika obchodech či dokonce přes internet, vždy se držte jednotného stylu, pro který jste se rozhodli. Z toho důvodu je pochopitelně v každém případě lepší nakupovat jen u jednoho prodejce. Ale máte-li chuť hledat či procházet obchody, pak se do toho pusťte a užijte si to! Buďte však opatrní a příliš nekombinujte. Pamatujte si, že méně je někdy více. Toto pravidlo zvlášť při rekonstrukci či zařizování koupelny platí dvojnásob.

Potřebné doplňky

Ať už jde o držáky na mýdlo, ručníky, krabičky na doplňky, jako jsou vatové tampony, náušnice a podobně, vše musí mít stále stejný styl. Zvolíte-li jednou kov, držte se jej. Mimochodem, právě v případě kovu jde o snadno udržovatelný materiál, u kterého nehrozí, že by se s ním časem něco stalo.

Trošku horší je to s dřevěnými doplňky. Pokud se pro ně rozhodnete, volte výhradně ty, které jsou vyrobeny z masivu a jsou skutečně kvalitní. Kupovat levnější výrobky v takovém případě nemá smysl. Za čas byste litovali. V neposlední řadě pak můžete sáhnout i po plastu. A nebojte se jej. Dnes už jsou i tyto doplňky na vyšší úrovni, než bývaly. I když stále platí, že plast je všeobecně považován za levnější a ne příliš kvalitní materiál.

Nábytek: Ano či ne?

Skříň v koupelně je praktická věc. Schovají se do ní ručníky, holicí strojky, úklidové prostředky a třeba i pyžama. Ale rozhoduje prostor. Pokud jej máte dostatek, nebojte se toho. V opačném případě volte jen menší komodu, malou skříňku, případně jen držák oblečení. Do rohu pak můžete schovat samostatné police nebo závěsné tyče.

(Ne)zbytné doplňky

Zrcadlo by mělo být v předsíni a v koupelně. Přesto ne každý po něm právě do koupelny touží. Jestliže ho tam umístíte, pak mu dejte netradiční tvar či zajímavý rám. Ať něčím vyniká. Nudný čtverec nebo obdélník bude možná praktický, ale nezaujme.

V nové koupelně nezapomeňte pořešit také podlahu. I ta je důležitou součástí místnosti. Pochopitelně ideálně s podlahovým vytápěním.

A popřemýšlejte i o květinách. Do koupelny se rozhodně hodí a budou vám zde dělat radost. I zpestří prostor. A je mnoho druhů, kterým se zde bude nadmíru dařit. Ovšem pozor – nezapomeňte na dostatek denního světla. Pokud není, pak můžete pro dekoraci zvolit kvalitní umělé květiny. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47