Máte doma málo místa? Seznamte se s kouzlem skládacích dveří

 Interier 
31. října 2017 18:40 / Marie Popelková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Skládací dveře nepotřebují speciální stavební úpravy Internet
Skládací dveře představují skvělé řešení v místnostech s omezeným prostorem. Shrnovací, nebo-li skládací, dveře mohou přinést poněkud netradiční oživení vašeho interiéru. Podobně jako dveře posuvné se vyznačují jen minimálními prostorovými požadavky a až obdivuhodně snadnou použitelností.

Skládací dveře jsou obvykle velmi lehké a manipulace s nimi je tak nesmírně pohodlná a příjemná. Nejlépe se hodí do takových prostor, kde by na klasické otočné dveře nebylo dost místa.

Skládací dveře se umísťují tam, kde není možné kvůli omezenému prostoru využít otočné či posuvné dveře. Dveřní křídlo se v polovině zlomí a přisune se po kolejnici ke kraji zárubně, tudíž při otevření dveře částečně zůstávají uvnitř průchodu zárubně. Nedoporučuje se na prosklené a rámečkové dveře, protože konstrukce těchto dveří neumožňuje plné otevření. 

Skládací dveře nepotřebují speciální stavební úpravy a velmi dobře se otevírají. Při otevření dojde ke složení na dvě poloviny a nasunutí na jednu stranu zárubně. Průchod se tím zmenší o 8,5 cm. 

Výhodou skládacích dveří je jejich variabilita. Na rozdíl od těch křídlových totiž skýtají možnost otvírat jen jediný z mnoha panelů. Než si je ale pořídíte, dobře zvažte, které technické řešení nejlépe splní svůj účel. Některé z nich lze skládat na libovolnou stranu či na obě strany.

Interiérové skládací dveře jsou také řešením do těch prostor, kde klasické otvírací nebo posuvné dveře nelze osadit. Na rozdíl od dveří posuvných nepotřebují žádné speciální stavební úpravy, ale je třeba počítat s tím, že čistý průchod zárubní se i při plném otevření dveří zmenší o dvě (či více) tloušťky dveřního křídla (80 mm) – a jsou tedy vhodné až od šířek 70 cm.

Můžete zvolit jednokřídlé skládací dveře, které ve složeném stavu zasahují jen na jednu stranu (pravou či levou dle Vašeho výběru), anebo dvoukřídlé (harmonikové) skládací dveře, které se rozkládají na obě strany.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008