Drhnutí spár mezi kachličkami je dřina. Práci vám usnadní levný trik se svíčkou

 Tipy a inspirace 
27. ledna 2022 10:00 / Marie Popelková
  1
📷
2 fotografie v galerii
Drhnutí spár je velmi náročná práce Depositphotos
Udržet koupelnu perfektně čistou dá pořádně zabrat. Snad největší problém představují zašlé spáry mezi kachličkami. Jejich čištění je poměrně náročné a výsledek bohužel není trvalý. Existuje ale levný a jednoduchý trik se svíčkou, díky kterému si práci velmi výrazně ušetříte.

Každému na očistu spár funguje jiný fígl. Někdo spoléhá na agresivní chemické čističe, další zkouší spáry vyčistit sodou, kypřicím práškem do pečiva, citronem, zubní pastou nebo třeba parním čističem.

Ať už zvolíte jakoukoliv metodu, počítejte s tím, že čisté spáry nebudou zadarmo. I když necháte čisticí prostředky působit, zdlouhavému drhnutí pomocí malého kartáčku se stejně nevyhnete. O to více pak mrzí, když za pár týdnů jsou spáry opět zašedlé a vy musíte znovu plánovat jejich čištění. Máme pro vás ale dobrou zprávu, existuje snadný fígl, díky kterému už nebudete muset špinavé spáry drhnout tak často. Stačit vám k tomu bude úplně obyčejná bílá parafínová svíčka, kterou v obchodě koupíte za pár korun. Výsledek vás ohromí.

Plíseň nebude mít šanci

Trik s parafínovou svíčkou můžete aplikovat v celé koupelně, ale obzvláště se zaměřte na místa, která jsou častěji vystavena vlhku. Právě zde totiž rády bují nejrůznější plísně. A jak je známo, plísně mají velmi negativní dopad na lidské zdraví. O tom, že je náročné plesnivé spáry vyčistit, ani  nemluvě. Právě na takových místech fígl se svíčkou oceníte, ať už jde o okolí vany nebo sprchového koutu či umyvadla. Často se plíseň může objevit i mezi kachličkami v blízkosti oken.

Vyčistit a navoskovat

Postup je vemi jednoduchý. Stačí jakýmkoliv čisticím prostředkem co nejlépe spáry vyčistit, jak jste zvyklí. Potom nechejte spárovací hmotu mezi kachličkami dobře proschnout. A právě v tomto bodě přichází na řadu práce se svíčkou. Jednoduše spáry přejeďte svíčkou. Kromě toho, že budou spáry ještě bělejší, vznikne na nich ochranný voskový film, který bude odpuzovat nejen vodu, ale i špínu. Díky tomu vydrží spáry delší čas čisté. Po nějakém čase lze postup zopakovat.

Zdroj: bashny.net, puritydesignuspro.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve