Ozdobte dětský pokoj květináči z plastových lahví, poradíme jak

 Tipy a inspirace 
12. října 2018 09:09 / Veronika Prášilová
  0
📷
5 fotografií v galerii
PET lahve mohou v domácnosti skvěle posloužit Internet
Také rádi dekorujete svůj byt či dům za pomocí rostlin v květináčích? Tak to pro vás máme radu pro případ, že byste chtěli vzhled obalů měnit třeba každý týden a nechcete za to zbytečně utrácet peníze. Jako základ vám totiž hravě postačí pár PET lahví.

Barevné doplňky totiž zaručují, že naše domácnost bude útulná a hřejivá. Takže pokud například šedý nábytek doplníte sytě červenými prvky, úspěch je zaručen.

Nejjednodušším způsobem, jak jednobarevnost rozbít, je umístit do interiéru několik menších rostlin v barevných květináčích.

Co budeme potřebovat

Výroba obalů květináčů není vůbec náročná a s trochou pomoci od rodičů ji zvládnou i školáci. Než však začnete, připravte si tyto základní věci:

  • PET lahve – kolik obalů budeme dělat, tolik lahví budeme potřebovat
  • řezací nůž
  • ostré nůžky
  • barvu ve spreji
  • doplňky k dekorování

Je to snadné

Nejprve plastovou lahev přibližně v polovině přeřízněte, avšak samozřejmě v případě, že je květináč menší, seřízněte ji v požadované výšce podle květináče tak, aby vám zůstalo dno. Horní okraj lahve poté zastřihněte dohladka, abyste se o něj třeba nezranili, nebo jej můžete s pomocí nůžek vymodelovat například do vlnek nebo zvířecích oušek.

Vzniklý obal na květináč poté můžete nastříkat barvou ve spreji v barevném odstínu, který se vám hodí do interiéru. Anebo jej můžete klidně nechat průhledný, aby v něm byla vidět hlína, což je skvělý doplněk do bytu či domu v případě, že jej máte zařízený ve venkovském stylu. V takovém květináči pak můžete pěstovat například bylinky, jako je řeřicha, bazalka nebo petrželka.

Vyrobte dětem zvířátka

Pokud budete tyto květináče dávat třeba do dětského pokojíčku, můžete na obal po zaschnutí barvy ještě nalepit očička či nos, anebo fixou nakreslit obličej, aby květináč získal podobu zvířátka. Pokud svému nápadu přizpůsobíte už tvorbu obalu při jeho vystřihování z lahve a nezapomenete na vršku obalu nechat prostor pro ouška, bude iluze dokonalá. Více inspirace a fotonávod najdete také v naší galerii pod článkem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?