Postarejte se o svoji myčku! Bohatě se odmění!
Pokud se hrnce či talíře špatně domývají a zůstávají na nich zbytky jídla, tak je pravděpodobně chyba v jejich uložení do spotřebiče. Většina myček je rozdělaná na dvě patra a každé je určeno pro jiný typ nádobí. Do horního polohovatelného koše je vhodné dávat především sklo a křehké kusy nádobí, protože horní rameno není tak agresivní. Zašpiněné hrnce je lepší dávat do koše spodního, protože si s tím silnější proud lépe poradí.
VYŠŠÍ TEPLOTY
Pokud ani správné uložení nepomáhá, zkuste setřít zbytky jídla z nádobí stěrkou a do myčky je vkládat takto očištěné. To se pokuste dělat vždy, nejen pokud máme v plánu myčku zapnout až třeba o den později. Zbytky jídla totiž nebudou mít šanci na nádobí zatvrdnout. Častá chyba se stává také při volbě programu. Může se stát, že na příliš špinavé nádobí vyberete slabý program. Občas je dobré výhodný eko program vyměnit za intenzivní s teplotou vyšší než 65 °C.
UCPANÝ FILTR?
Matný povlak na skle trápí nejednu hospodyňku. Problém hledejte v tom, že je nádobí moc natlačené na sebe a voda nemůže dobře spláchnout celý povrch sklenice. Není však výjimkou, že je na vině ucpaný filtr. Ten by se měl čistit nejméně jednou do měsíce. Většinou se skládá ze tří dílů a plně postačí, když ho budete pravidelně oplachovat vodou, aby se odstranily zbytky jídla. Odměnou vám budé krásně lesklé nádobí.