Balkonový záchod pro psy je DIY hitem. Nemusíte pak spěchat ven

 Tipy a inspirace 
05. srpna 2022 09:36 / Kateřina Andrýsková
  0
📷
2 fotografie v galerii
I pejskové se mohou naučit chodit na toaletu Depositphotos
Obzvlášť pro majitele psů v městských oblastech může být někdy náročné vyběhnout na zatravněnou plochu a nechat svého čtyřnohého mazlíčka, aby se vyprázdnil. V některých městech může být park daleko, ale pejsek se i přesto v noci rozhodne, že nutně potřebuje ven. V takovém případě může posloužit psí toaleta, kterou umístíte na balkoně.

Pokud jste si pořídili psa do bytu, ale nemáte tolik času na jeho venčení, může vám pomoci následující vychytávka: balkonový psí záchod. Pokud máte balkon nevyužitý, hned vám dáme důvod, abyste ho začali používat. Tedy ne vy, ale váš pes. Samozřejmě nebudeme tvrdit, že je ideální, aby váš pes navštěvoval místo zelené trávy v parku pouze balkonový záchod, ale určitě se vám už někdy stalo, že vás pes probudil kvůli "loužičce" ve tři ráno a vám se v pyžamu nikam nechtělo. A přesně pro tyhle účely je balkonový záchod, který si můžete vyrobit sami.

Dalším důvodem, proč se hodí mít na balkoně psí záchod, je skutečnost, že váš pes za tu dobu, co spolu trávíte čas, poněkud zestárl a dělá mu problém udržet moč tak dlouho, jako tomu bylo dřív, nebo třeba sejít ze schodů a vyvenčit se před barákem. Stačí pak otevřít dveře na balkon a máte po starostech. A záchod ocení zrovna tak psi, kteří se zotavují po operacích, ze zranění nebo mají problémy s kyčlemi, zády či klouby.

Postavte svému pejskovi WC

Než se rozhodnete stavět svému psu na balkoně WC, zvažte, jestli jste ta správná osoba. Jestliže si i na výměnu žárovky musíte pozvat domácího manžela, raději si kupte kočkolit a naučte psa chodit v nutných případech na bedýnku. Pokud ale neustále děláte něco rukama a nedělá vám problém pečovat o chalupu a opravíte cokoliv, co je potřeba, jistě to hravě zvládnete. Navíc někteří psi odmítají vykonat svou potřebu kdekoliv jinde než na kusu zelené trávy. A přesně takový bude váš balkonový psí záchod.

Výroba balkonové toalety

Určete si místo, které psí toaletě na balkoně věnujete. Pak už si jen objednejte potřebný materiál a pusťte se do toho, stejně jako odborníci z balconyboss.com. Z latí si vytvořte rám potřebné velikosti a na jeho dno položte peg desky, které se mohou i překrývat. Případné nerovnosti pak vyrovnáte vrstvou hlíny. Na peg desky rozprostřete netkanou textilii, kterou pak zasypejte dostatečným množstvím zeminy. Na zeminu buď rozprostřete travní role nebo zasejte travní semeno a začněte zalévat. Jakmile se na vašem psím záchodě bude zelenat tráva, je připraven k použití. V původním návodu bylo ještě zasypat dno štěrkem, ale nám se to zdálo příliš nebezpečné z důvodu pádu kamenů z balkonu.

Naučte pejska chodit na balkon

Pak už je jen na vás, jak rychle pejska naučíte, že když se mu chce v noci na záchod, stačí se postavit k balkonovým dveřím a vy mu je otevřete. Psi se nejlépe učí pozitivní motivací, tudíž se zásobte pamlsky a pejska odměňujte, kdykoliv projeví o balkon zájem. Můžete začít tím, že si stoupnete před dveře a budete čekat, co pes udělá. Jakmile se na balkonové dveře jen otočí nebo se jich dotkne čumákem či packou, odměňte ho. Později ho odměňte a vyslovte konkrétní povel - třeba "balkon". Dále spojte pamlsek a povel s otevřením balkonových dveří. Pejsek se povel brzy naučí a bude na balkon chodit na vaši výzvu. Jakmile se jednou na trávu vyprázdní, pochvalte ho a dejte mu pamlsek. Pejsek brzy pochopí, že je pro něj balkon užitečný.

Čištění psí toalety

Čištění psí toalety se může zdát náročnější, než jak tomu ve skutečnosti je. Stačí trávu pravidelně zalévat a nechat na dešti, aby se propláchla. Když budete psí toaletu používat jen příležitostně a pes na ní bude spíš polehávat než kálet, tímto způsobem se vyčistí. Výkaly vždy seberte ihned poté, co se pes vyprázdní. A pokud máte doma nemocného nebo starého psa, který už ven nedojde, zvažte spíš vyměňovací psí záchod, který se dá vydesinfikovat.

Zdroj: balconyboss.com, naturaldogowner.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod