Mastnotu z dřevěné podlahy odstraníte snadno. Stačí vám k tomu jedlá soda a dodržet správný postup

 Tipy a inspirace 
18. února 2022 15:21 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Olej dokáže na dřevě zanechat nesmazatelné stopy Pixabay
Dřevěná podlaha je nádherná, ale nesnáší se s mastnotou. Co v takovém případě dělat?

Pokud vám nedopatřením na dřevěnou podlahu ukápne něco mastného, důležitá je především rychlost. Čím dříve začnete s odstraňováním skvrny, tím spíš se vám podaří podlahu ještě zachránit.  K tomu si ještě můžete vzít pár pomocníků.

Jedlá soda

Jedlou sodu má doma asi každý. Proto neváhejte a použijte ji i na odstranění mastné skvrny. Nasypejte na ni asi půlcentimetrovou vrstvu. Nechejte ji působit několik hodin a poté vysajte vysavačem. 

Savák a žehlička

Divili byste se, co dokáže obyčejný savý papír. Pomůže vám i v případě, že vám na dřevěné podlaze vznikla olejová skvrna. K tomu si vezměte ještě na pomoc žehličku. Papír položte na skvrnu a několikrát jej přežehlete rozehřátou žehličkou na nejnižší stupeň. Teplo by mělo mastnotu více zkapalnit a savý papír ji následně absorbuje. 

Jar s kartáčkem

Zůstaly na dřevěném povrchu i tak ještě zbytky mastnoty? Pak si vezměte na pomoc obyčejný prostředek na mytí nádobí a houbičku. Z jaru vytvořte pěnu, naneste ji houbičkou na skvrnu a jemným kartáčkem ji vydrhněte. Místo pak po minutě osušte suchým hadříkem. V případě potřeby opakujte.

Jemné obroušení

Pokud nic z toho nepomůže, pak nezbývá nic jiného, než vzít jemný smirkový papír a tím lehce dřevo obrousit. Následně prach vysajte a dřevo ošetřete vhodným přípravkem. Jaký je vhodný, se dočtete zde. Důkladně si přečtěte návod na použití. 

Zdroj: mafi.com, wikihow.com

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve