Překáží vám zablácené boty v předsíni? Pořiďte si levné a elegantní řešení

 Tipy a inspirace 
15. března 2019 10:44 / Marie Popelková
  14
📷
4 fotografie v galerii
Špinavé boty nemusejí zaneřádit celou předsíň Pinterest
Problém se špinavýma a zablácenýma botama řešil doma alespoň někdy snad každý člověk. Stačí vyrazit po zimě na procházku do přírody a přinesete si na botách vrstvu bláta. Poradíme vám tip, jak takovou obuv v předsíni elegantě uložit.

Někdo řeší problém špinavých bot celoročně. To v případě, že pracuje ve špinavém prostředí. A asi není úplně příjemné nechat zaneřáděné boty někde venku, kde mohou vymrznout nebo zmoknout. Vklouznout druhý den ráno do studených či navlhlých bot není nic příjemného.

Většinou sice bývá v předsíni botník, jenže do něj schovat zablácené boty taky není zrovna nejlepší nápad. A když necháte špinavé boty jen tak volně v předsíni, máte hned o nepořádek postaráno. A pokud se včas nepustíte do úklidu, může se špína velmi rychle roznést po celém bytě.

Podložka na boty?

Za pár korun si můžete pořídit plastovou podložku pod boty. Do tohoto nízkého plastového boxíku lze ukládat špinavé i mokré boty bez obav, že si v předsíni naděláte kaluže, které po zaschnutí vytvoří ošklivé hnědé mapy. Nebudete muset ani každý den zametat v chodbě zbytky oschlého bláta, které z bot opadá. Jakmile boty na podložce oschnou, jednoduše je venku oklepete a podložku umyjete. V obchodech jsou k dostání nejrůznější typy a velikosti podložek, takže si vybere každý.

Má to svá ale

Jedinou nevýhodou plastových podložek je, že špína se do podložky dříve či později zažere a vy ji už nikdy nevyčistíte úplně dokonale. Musíte se tak smířit s tím, že na ní budou různé mapy či našedlý povlak. Pokud vám to bude vadit, nezbude vám nic jiného, než pravidelně kupovat nové boxíky a ty staré odkládat do kontejneru na plast. Permanentní pořizování plastových odkapávačů se tak může značně prodražit.

Elegantní řešení za pár korun

Existuje ale chytré a elegantní řešení. Stačí si vytvořit dřevěný kastlík, do kterého nasypete pár oblázků. Pokud za ně nechcete utrácet, nasbírejte si je v přírodě, jinak se dají pořídit v každém hobby obchodě či v zahradnických potřebách. Kamínky můžete nasypat i do plastového odkapávače bot.

Vždy je ale k tomuto účelu lepší použít větší oblázky než drobný štěrk. Jakmile se kamínky zašpiní, můžete je snadno na zahradě očistit pomocí zahradní hadice. Pokud byste chtěli proprat štěrk, bylo by to rozhodně pracnější.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47