Využijte krásu šípků k výrobě jednoduchých podzimních dekorací

 Tipy a inspirace 
02. listopadu 2017 16:21 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sytě červená barva umí rozzářit váš domov Shutterstock
Podzim je v plném proudu a k němu bezesporu patří i šípky. Jsou nejenom obrovským zdrojem vitamínu C, ale tyto krásné, lesklé a kulaté červené plody mají v domácnosti široké využití. A to nejenom v kuchyni, ale i jako dekorace.

Šípky snad není potřeba dlouze představovat. Už i naše babičky dobře znaly jejich blahodárnou sílu na náš organismus. Ale velmi snadno se z nich dá udělat i krásná ozdoba vašeho domova.

Něžný věnec

Zkuste si doma vytvořit šípkový věnec. Je to velmi jednoduché. Korpus si můžete dnes koupit v kterémkoliv obchodě. A pak už se fantazii meze nekladou. Vyrazte ven do přírody a nasbírejte si kromě šípků i další přírodniny. Šípky můžete doplnit například květy hlohu, šiškami nebo drobnými kvítky, kůrou, oříšky atd. Pak už se usaďte v teple vašeho domova, vezměte si tavící pistoli a můžete začít s dekorováním.

Jednoduchá dekorace na stůl

Pár větviček šípků ve váze bude na vašem stole působit rovněž velmi efektivně. A hlavně, nezabere vám to naprosto žádný čas. Pokud si chcete přeci jen trochu pohrát, můžete si doma vyrobit i vlastní vázu. Stačí si vzít zavařovací sklenici, kterou oblepíte pomocí tavné pistole provázkem. Pokud vám ještě pár šípků zůstane, usušte si je a v zimě si připravte chutný čaj a nebo si z nich můžete vyrobit i víno, o kterém jsme psali zde.

Náhrdelník či ježek ze šípků

Zapojte do práce vaše děti. Zejména mladé slečny určitě ocení ručně dělaný náhrdelník ze šípků. Postačí k tomu jenom silnější nit nebo bavlnka, jehla, samozřejmě šípky i další přírodniny. Menší děti si zase mohou vytvořit bramborového ježka. Šípky napíchejte jednotlivě na párátka, která pak zabodnete do větší brambory. Pak můžete z hřebíčku udělat očka, z kuličky nového koření čumák a je hotovo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47