Chyby, kterých se při úklidu domácnosti dopouští většina lidí

 Tipy a inspirace 
05. srpna 2019 13:23 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Houbičku na nádobí používáte dlouho, aniž byste ji vyprali  Depositphotos
Uklízení domácnosti je nezbytné, i když to pro někoho nemusí být zábavné. Možná se snažíte vyčistit svůj byt dobře a nevíte, že děláte něco špatně. Přečtěte si o častých chybách při úklidu, které dělají téměř všichni.

Mít dokonale uklizený byt je snad snem každého člověka, který se vyloženě nevyžívá ve špíně. Dosáhnout toho můžete, když si uvědomíte, jaké chyby při úklidu děláte.

Uklízíte povrchy ve špatném pořadí

Když začnete uklízet, neuděláte si plán a chaoticky se vrháte od jedné činnosti k druhé. Největší chybou je začínat úklidem od podlahy. Spousta lidí dělá to, že nejdříve uklidí zem a následně se vrhne na utírání prachu. Jde o poměrně velkou chybu, protože úklid podlahy byl v tomto případě zbytečný. Prach padá na zem, kterou kvůli tomu můžete vysát znovu. Úklid začněte praktikovat od shora, protože nepořádek padá dolů.  

Používáte nadměrné množství pracího prostředku

Máte dojem, že dávkování, které se uvádí v návodu, nestačí? Člověk si řekne, že čím více dá do pračky pracího prostředku, tím lépe bude prádlo vyprané. Není to však pravda. Zbytky pracího prostředku se mohou objevit na vašem oblečení. Velké množství pracího prostředku zbytečně zatíží pračku. Dávkování na obalech se nepíše jen pro legraci. Příště raději nepřekračujte doporučené množství.

Umýváte okna, když na ně svítí slunce

Většina lidí si řekne, že je venku hezky, tak umyje konečně okna. Nečistěte okna, když je venku velké vedro a dopadají na ně sluneční paprsky. Pokud na okna praží slunce, usychají mnohem rychleji. Rychlé vypařování vody způsobí, že vám na oknech zůstanou šmouhy.

Dostatečně nečistíte houbičku na nádobí

Nemáte myčku a umýváte nádobí klasickou houbičkou? Všichni chtějí, aby na talířích a hrncích nebyly žádné nečistoty, protože si do nich dávají jídlo. Neuvědomují si však to, že jednou za tři dny musí houbičku na nádobí vyprat, protože je plná bakterií. Pokud ji nechcete neustále prát, dejte ji na dvě a půl minuty do mikrovlnky. Musí být však nasáklá vodou. Vysoká teplota zlikviduje většinu bakterií na houbičce.

Neperete tašku na potraviny

Máte svoji nákupní tašku, se kterou chodíte neustále nakupovat jídlo? Pokud je látková, musíte ji čas od času vyprat. Uvědomte si, že v ní nosíte potraviny. Umělé tašky vydezinfikujte peroxidem. Dřevěný nábytek také potřebuje údržbu. Jak z něj odstranit veškeré skvrny?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve