Tipy, jak získat hebké a voňavé froté ručníky

 Tipy a inspirace 
05. března 2018 10:12 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Voňavé a měkké ručníky potěší každou hospodyňku Shutterstock
Vyhráno mají majitelé sušičky, která dokáže tvrdé ručníky krásně nadlehčit. Jinde pomůže ocet nebo kyselina citronová. Osušky raději nežehlete a nesušte na prudkém slunci.

Ručník tvrdý jako beton, to dokáže potrápit každou hospodyňku. Kupovala jste je měkké a nadýchané, ale po pár praních se froté materiál změnil doslova v prkno. Co s tím?

Jako první každého napadne přidat aviváž na změkčení a provonění prádla, ale pozor! Aviváž totiž ucpává póry v tkanině, ze které je ručník vyrobený, a ztrácí tak svou hlavní funkci - savost.

Pokud tedy chcete zajistit, aby vaše ručníky byly hebké a měkké, ale přesto sály vodu, zkuste je sušit v sušičce. Ta dokáže materiál krásně nadlehčit a nadýchat.

Na prášek pozor

Pokud ji nemáte, pomůžou vám stálice domácího ekologického úklidu - ocet a kyselina citronová. Přečtěte si i o domácím čističi, který jste neznali - o škrobu. Píšeme o něm zde.

Nejprve se přesvědčte, že nedáváte příliš mnoho pracího prášku, ten totiž zacpává tkaninu. Před samotným praním ručníky namočte do teplé octové vody v poměru deset lžic na litr octa a poté vyperte tak, jak jste zvyklí. Ocet lze také přidat do pračky při posledním máchacím cyklu.

Ručníky nežehlit

Pokud ani to nezabere, silnějším protivníkem bude pro tvrdé ručníky kyselina citronová. Stačí rozpustit dva sáčky kyseliny ve třech litrech horké vody, kam osušky ponoříte na několik hodin. 

Je dobré také ručníky nežehlit, protože horký vzduch neprospívá vláknům. Stejně tak ručníky nemají rády sušení na topení nebo ostrém slunci.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008