Vestavěná skříň vyřeší problém s prostorem a navíc nehyzdí interiér

 Interier 
26. února 2018 15:04 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Díky ní ušetříte místo a schováte věci, na něž se nechcete dívat Shutterstock
Věcí v domácnosti přibývá a jen málokteré z nich chceme mít neustále na očích. Řešením může být vestavěná skříň. Poradíme vám, jak ji vybrat tak, abyste nelitovali.

Ideální je do šatny

Ještě než začnete hledat truhláře, pečlivě si rozmyslete, co do vestavěné skříně chcete dát. Podle toho volte typ, jaký si chcete pořídit.

Dnes tyto skříně nejenom šetří místo, ale lze je povýšit na zajímavý designový doplněk. Hodí se jak do ložnice, tak i do pracovny. Ideální jsou v šatně, prakticky nepostradatelné v hale nebo předsíni.

Mohou být z rozmanitých materiálů

Dveře vestavěných skříní mohou být dřevěné, dýhované i vyrobené z lamina. Hodí se i různé typy žaluzií nebo výplet z přírodních materiálů. Do módy přichází i pedig.

Dveře bývají často různě zdobené, nejčastěji je to sklo nebo zrcadlo. Při výběru vybírejte kvalitní materiál a takový design, který se do vašeho bytu či domu hodí.

Nepodceňujte vnitřní uspořádání skříně

Vnitřek skříní bývá hodně variabilní. Jiné uspořádání má skříň na oblečení, jinak vypadá ta, kam schováme dětské hračky, potřeby na šití a žehlení a další drobnosti.

Nepostradatelné jsou nejenom skříňové police, ale i zásuvky a u šatních skříní i drátěné koše. Vestavěné skříně šetří místo a vytvářejí z bytu útulný domov, kde se snadno udržuje pořádek.

Několik rad závěrem

U vestavěných skříní více než kde jinde platí "dvakrát měř a jednou řež". Než se pustíte do práce, měli byste mít opravdu detailní představu o její podobě.

Při výběru nezapomínejte na maličkosti. Oceníte třeba držák na kalhoty či na kravaty. Pokud budete do skříně schovávat pomůcky na úklid, hodí se mít v ní držátko na násadu od smetáku či na hadici od vysavače. Skříň je totiž potřeba využít do posledního milimetru, jak jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47