Superlevné světlo ke kuchyňské lince

 Tipy a inspirace 
14. září 2017 15:22 / Bronislava Silná
  0
📷
2 fotografie v galerii
Svítidlo za 59 Kč proměníte v osvětlení linky. internet
Existuje řada zajímavých svítidel pod kuchyňskou linku, ale jejich společným jmenovatelem je vysoká cena. Co když ale potřebujete ušetřit? Máme zajímavý tip.

Představte si, že pronajímáte byt. Chcete ho slušně vybavit, ale nechcete si nechat zdevastovat drahé zařízení. Koupíte levnou kuchyňskou linku z Polska, ale potřebujete dodělat osvětlení pracovní plochy. Můžete použít kvalitní svítidlo, jenže to bude stát jako půl levné kuchyně. A když se rozbije?

Vylepšete stropní světlo

Známý švédský prodejce nábytku má ve svém sortimentu stropní či nástěnné svítidlo za 59 Kč. Obsahuje objímku na žárovku, kovový základ, který se dá přišroubovat třemi vruty na stěnu či strop a oblý kryt, který býval skleněný, ale nyní je z plastu. Objímka má klasický rozměr E27, hodí se do ní tedy obyčejné žárovky a dokonce i různé LED žárovky jsou v tomto rozměru za příjemný peníz. Nápad zní – což takhle přimontovat toto světlo nad pracovní desku kuchyně.

V čem je problém a jak ho vyřešit

Pokud nápad zrealizujete, zjistíte, že vše funguje skvěle až na to, že z bočního pohledu je svítidlo opravdu nehezké. Není na toto použití určeno. Vidíte totiž nejen kryt z plastu, ale i kovový základ a také tak trochu i na samu žárovku. Bude třeba nějaký upgrade.

Nápad je velmi jednoduchý. Z nějakého vhodného materiálu vystřihnout proužek, který by obepnul namontované svítidlo. Žárovka vám přestane svítit do očí, neuvidíte ani kov ani plast. Bočnice může být klidně z vlnité lepenky, z kartonu, z tvrdého papíru, který polepíte vhodným vzorem, ovinete motouzem či jinak vyzdobíte. Jestliže do svítidla použijete LED žárovku 5 W, nebude produkovat tolik tepla, aby se vámi vytvořený kryt poškodil. Jestliže byste používali klasické žárovky 40 nebo 60 W, měla by být krycí mřížka teplotně odolnější a měly by zůstat zachovány nějaké větrací otvory.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve